A Ferencváros szerda este, zárt kapuk mögött, a Dinamo Zagrebet fogadja a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Ha a Fradi győzelemmel zárja az egy meccses párharcot, akkor legközelebb már a BL-csoportkörért játszhat. Vincze Ottó, az FTC egykori középpályása úgy véli, óriási esély előtt áll a magyar bajnok.

Tavaly a Ferencváros elvérzett a Dinamo Zagreb ellen
Foto: Nemzeti Sport

– Nagyon optimista vagyok, és ferencvárosi továbbjutást várok – mondta Vincze Ottó a Metropolnak. – Habár szurkolók nélkül jóval nehezebb játszani, de egyetlen meccs vár hazai pályán a Fradira, amely nagyon egységes csapatnak tűnik. Nagy kérdés, hogy nemzetközi szinten mennyit fejlődött az a Ferencváros, amely tavaly komoly mérkőzéseket játszott az Európa-liga csoportkörében, és idegenben például veretlen maradt. A következő a szint a Dinamo Zagreb ellen legyőzése lehet. Számos jó formában lévő játékosa van a Fradinak, és akadnak olyan új futballistái is, akik még nem mutatták meg, hogy mire képesek.

Vincze Ottó például 1995 szeptemberében gyenge formában várta a Grasshoppers elleni zürichi Bajnokok Ligája összecsapást. Végül ő lett a meccs hőse, hiszen két góllal járult hozzá a Ferencváros 3-0-s győzelméhez.

– Anno a Grasshoppers elleni meccs előtt nem ment a foci. Kikaptunk a Vasastól, előtte Debrecenben Novák Dezső bácsi korán lecserélt. Aztán a zürichi mérkőzésen kijött a lépés, két gólt szereztem, és emlékezetes győzelmet arattunk. Miért ne történhetne meg ugyanez valakivel a jelenlegi Fradiból? Győzzön a csapat, és jusson tovább!