Világsztárok előtt vezet Szoboszlai, szavazz rá te is!





A legjobb utánpótláskorú labdarúgónak járó Golden Boy-díj döntősei közül eddig a magyar fiú kapta a legtöbb voksot. Fati, Haaland és Sancho is csak kapaszkodik utána. Mutatjuk, hol lehet szavazni.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.10.17.
aranyifjú

117 millió euróra taksált Bundesliga-sztár, egyre gyakrabban Liones Messit is túlragyogó Barca-tehetség, továbbá Real-, Bayern-, PSG- és Juve-játékosok előtt vezet Szoboszlai Dominik az Európa legjobb U21-es labdarúgójának járó Golden Boy-díj döntőjében. Az internetes közönségszavazáson a magyar reménység az első a húszfős mezőnyben - hívta föl a figyelmet szombati számában a Ripost.

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A helyzet természetesen óráról órára, napról napra változhat, de a 19 éves magyar labdarúgó cikkünk elkészültekor is a legtöbb vokssal vezeti a Golden Boy-díj (Aranyifjú-díj) közönségszavazását az olasz Tuttosport napilap weboldalán. Voksolni ide kattintva lehet, Szoboszlai nevét megjelölve, majd lejjebb görgetve a „Vote adesso” (szavazat elküldése) gombra kattintva. Ezután itt az eredmények is megtekinthetők.

A 20. születésnapját jövő vasárnap ünneplő magyar tehetség – aki tehát még jövőre is befér majd a díjra nevezettek közé – Salzburg-játékosként olyan befutott klasszisokat is megelőz, akik már a legnagyobb angol, spanyol, olasz, német és francia sztárklubok alapemberei. Rajta kívül a döntős mezőnyből csak a holland Ajaxot erősítő Ryan Gravenberch nem topligás futballista. Nem véletlen, hogy Szoboszlait az osztrák sajtó a helyi Bundesliga csodagyerekeként ünnepli. Válogatott irányítónk már a fináléba is elsőként jutott be, azaz esélyes a közönségdíjra.

(Fotó: MTI)

A rangos mezőny legértékesebb futballistája Jadon Sancho, a német Borussia Dortmund angol szélsőjét 117 millió euróra taksálja a mértékadó Transfermarkt. Ugyanitt egyaránt 80 millió euró a becsült értéke a norvég Erling Haalandnak (Szoboszlai korábbi salzburgi csapat- és szobatársa szintén a Dortmundban szórja már a gólokat); a 17 évesen a Barcelonában és a spanyol válogatottban is villogó Ansu Fatinak; és a Bajnokok Ligája- és európai Szuperkupa-győztes Bayern Münchenből is kitűnő kanadai Alphonso Daviesnek. Utánuk is a sorjáznak a Manchester Cityben és Unitedben, a Real Madridban, a Juventusban vagy éppen a Chelsea-ben játszó ifjú klasszisok – valamennyien Dominik mögött! Pedig őt a maga 25 millió eurós értékével csupán három riválisa elé sorolják a piacon.

Zsűri pontozza a döntősöket

A közönségdíjas kiléte a nyár óta leadott szavazatok összesítésével november végén derül ki (a június közepén kihirdetett száz jelöltből havonta húsz-húsz játékos kiesésével alakult ki fokozatosan a döntő mezőnye). Ezzel szemben a Golden Boy-trófeáról már nem a szurkolók, hanem egy neves futballszakírókból álló, negyventagú nemzetközi zsűri pontszámai döntenek majd a finalisták közül. Többek között a német Bild, a spanyol Marca és Mundo Deportivo, a francia L'Équipe és a brit The Times újságíróit kérték fel a szavazásra.

Az év legjobb európai utánpótláskorú labdarúgójának dukáló díj 2020-as győztesét december 14-én hirdetik ki Torinóban. Korábban olyan világsztárok kapták, mint például Wayne Rooney (2004), Lionel Messi (2005), Paul Pogba (2013) és Kylian Mbappé (2017).

A finalisták becsült értéke (a Transfermarkt alapján):

1. Jadon Sancho (angol, Dortmund) 117 millió euró (42,7 milliárd forint) 2. Alphonso Davies (kanadai, Bayern), Ansu Fati (spanyol-guineai, Barcelona), és Erling Haaland (norvég, Dortmund) 80 millió euró (29 milliárd forint) 5. Phil Foden (angol, Man. City) 60 millió euró (21,9 milliárd forint) 6. Eduardo Camavinga (francia-kongói, Rennes), Mason Greenwood (angol, Man. Utd.), és Vinícius Junior (brazil, Real Madrid) 50 millió euró (18 milliárd forint) …16. Szoboszlai Dominik (magyar, Salzburg) 25 millió euró (9,1 milliárd forint).

 





Ezeket olvastad már?
„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás