Szenved a Puskás Akadémia, tovább fertőz a koronavírus





Több korábbi koronavírusos játékos visszatért a Puskás Akadémiába, de újabb fertőzöttek is vannak a klubnál. A nehezítő körülmények után a felcsútiak 3-1-re kaptak ki Székesfehérváron a foci NB I hétvégi fordulójában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.14.

Alaposan megnehezíti a Puskás Akadémia dolgát a koronavírus-járvány. Emiatt kellett tartalékos összeállításban játszaniuk a svéd Hammarby ellen az Európa-ligában (0-3), majd a bajnokságban is.

Kardiológus: a volt betegek csak 1 félidőt játszhatnak

Azóta többen meggyógyultak már a csapatból (Alexandru Baluta, Josip Knezevic, Antonio Mance), de a kardiológus javaslatára csak maximum egy félidőt lehettek pályán a Mol Fehérvár ellen 3-1-re elvesztett bajnokin. A román Baluta kezdett, a szünetben jött le, míg a másik két játékos ekkor állt be.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Még 4 játékos kapta el a koronavírus

A visszatérők ellenére sem lett könnyebb a PAFC dolga, mivel Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzője a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy újabb játékosok koronavírus-tesztje lett pozitív: Auerbach Martin, Spandler Csaba, Szolnoki Roland és Radics Márton is kényszerből maradt ki. Ők a szeptember 4-i Kisvárda ellen 3-0-ra megnyert találkozón még a kezdőcsapat tagjai voltak, ezt követően negatív lett a tesztjük, majd a két szabadnapot követően már pozitív.

- Kíváncsi lennék azért, hogy a Fehérvár szakmai stábja hogyan készült fel a játékunkból, ha a Kisvárda elleni felállást vette alapul. Ha sikerült nekik a mai felállásunkra felkészülni, akkor gratulálok nekik, eltalálták. Bár úgy gondolom, ezt nem lehetett eltalálni – mondta el a Vidi elleni meccset követően Hornyák Zsolt.

A nehézségek ellenére az előző szezon bronzérmese nem áll rosszul a bajnokságban, három meccset követően hat pontja van. A Honvéd idegenben 4-2-re verte a Diósgyőrt, a Mezőköveds pedig otthon 1-0-ra a budafokot, a többi meccs lapzártánk után ért véget.

Böde még nem kért elnézést a fradistáktól A Paks 5-0-ra kapott ki a Ferencvárostól. A tolnaiak elhalasztották volna a mérkőzést, miután több játékosuk koronavírus miatt nem léphetett pályára, de a zöld-fehérek ebbe nem mentek bele. A korábbi Fradi-kedvenc, Böde Dániel a találkozó után emiatt fakadt ki. - A múlt héten csütörtökön edzettünk utoljára, mindenki karanténban. Kérdezem én, fordított esetben a Fradi mit játszott volna? Ők lázadtak volna föl a legjobban azon, ha játszaniuk kell – mondta Böde. Ez sok fradistánál kiverte a biztosítékot, de Böde még nem kért elnézést a nyilatkozatáért.

 





Ezeket olvastad már?
„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás