David Beckham amerikai csapatához szerződhet napjaink két legnagyobb futballsztárja, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi. A tengerentúli bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami már Floridába csábított olyan veterán klasszisokat, mint például az argentin Gonzalo Higuaín és a francia Blaise Matuidi (mindkettőt a Juventustól, Ronaldo jelenlegi klubjától), de az igazán nagy durranás(ok?) még hátra vannak.

Ronaldo (balra) és Messi a decemberi Barca-Juve (0-3) BL-rangadón még egymás ellen játszott

Ronaldo (balra) és Messi a decemberi Barca-Juve (0-3) BL-rangadón még egymás ellen játszott (Fotó: AFP)

A 45 éves angol futball- és PR-ikon Beckham a csapata mezbemutatóján beszélt a nagyra törő tervekről.

„A szurkolóink a legnagyobb sztárokat akarják látni. Már vannak olyan játékosaink, mint például Gonzalo Higuaín és Blaise Matuidi, akik csillognak nálunk. De a jövőben is szeretnénk élni a lehetőségekkel, hogy néhány újabb nagyszerű sztárt hozzunk Miamiba”

– idézte Beckhamet a Sport Bild.

A világhírű résztulajdonosnál rákérdezték a Messi és Ronaldo szerződtetéséről terjedő hírekre is.

Beckham a legnagyobbakat várja Miamiba

Beckham a legnagyobbakat várja Miamiba (Fotó: Instagram)

„Természetesen mindig a legnagyobb játékosokat akarjuk. Miaminak nagy vonzereje van mindenki számára, és ezek a futballisták azok, akiket ide akarunk hozni”

– válaszolta David Beckham.

Az Inter Miami 2013 óta tartó előkészületek után, tavaly szerepelt először az amerikai profiligában (MLS). A csapat új vezetőedzője Beckham hajdani Manchester United-beli játékostársa, Phil Neville.

Ami a kiszemelteket illeti, hosszú idő után először tűnnek egyszerre mozdíthatónak a jelenlegi csapataiktól. Messi szerződése nyáron lejár az eladósodott, csőd szélére sodródott Barcelonánál, ahonnan kimenekítené többek között a Paris Saint-Germain és a Manchester City is.

Ronaldo megállapodása jövő nyárig szól a Juventusnál, amely nagyon megsínylette a koronavírus-járvány okozta bevételkieséseket. Nem csak anyagilag, szakmailag is: sorozatban kilenc bajnoki cím után idén bukhatja a Serie A-aranyat. A torinói vezetők egyes hírek szerint most már szíves-örömest megspórolnák a portugál csillag csillagászati fizetését, aki termeli ugyan a gólokat, de a társaira mintha rossz hatással lenne – írta a Ripost.