Nagy lépes, büszke a fiára az újpesti legenda





Kovács Zoltán büszke lehet a fiára. Az Újpest egykori legendás csatárának fia, Dominik vasárnap bemutatkozott a labdarúgó NB I-ben. A 21 éves hátvéd ezen a hétvégén is szerepet kaphat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.08.
kovács zoltán Újpest

Öt nappal ezelőtt nem mindennapi jelenetnek voltak szemtanúi a szurkolók a Megyeri úton az Újpest–MTK-meccsen. Ha csak pár percre is, de pályára lépett a lila-fehéreknél Kovács Dominik, az egykori legendás újpesti gólvágó, a 231 bajnoki mérkőzésen 100 gólig jutó Kovács Zoltán fia.

Kovács Dominik (balra) bemutatkozott az Újpest felnőtt csapatában Fotó: Réti Zsolt

– Az egész család, a párom és a kisebbik fiam, Patrik is szurkolt, hogy becseréljék Dominiket – mondta a lapunknak Kovács Zoltán. – Amikor láttam, hogy vetkőzni kezd, legalább olyan izgalom lett rajtam úrrá, mint amikor nekem kellett pályára lépnem. Tudom, egyelőre csak percek jutottak neki, de azt gondolom, Domi jó úton jár. Nagy álma teljesült, hiszen ott, ahol egykoron az apja a lilákért hajtott, most ő is megmutathatja magát.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, eszméletlenül büszke a 21 éves fiára és elmondta, felhívta a figyelmét Dominak arra, hogy Újpesten a Kovács névvel duplán kell bizonyítania.

Az újpestiek a hetedik helyről várják a folytatást, vasárnap Pakson lépnek pályára. A lila-fehérek jó formában vannak, hiszen az utóbbi hat bajnoki meccsükön ötször nyertek, és csak egyszer kaptak ki. Ezzel szemben a paksiak rossz passzban vannak, hiszen immár három meccse nyeretlenek, és ezeken csak egy gólt szereztek.

A fővárosi klubok közül az immár hét kör óta veretlen Ferencváros a Debrecent fogadja, míg a sereghajtó MTK a Fehérvárt látja vendégül.

Kifejezetten érdekesnek ígérkezik a pénteki nyitómérkőzés, amelyen a Zalaegerszeg a Budapest Honvédot látja vendégül. A hazaiak ugyanis nemcsak veretlenek maradtak az előző hat fordulóban, hanem még gólt sem kaptak. A ZTE ennek ellenére mindössze két meccset nyert meg, mert a remek védekezése mellett mindössze háromszor talált az ellenfelek kapujába. A kispestiek a nyolcadik helyről várják a folytatást.

NB I, 27. forduló:

Péntek:

ZTE–Budapest Honvéd 20.00

Szombat:

Kisvárda–Mezőkövesd 14.45

Gyirmót–Puskás Akadémia 17.00

Ferencváros–Debrecen 19.30

Vasárnap:

Paks–Újpest 14.30

MTK–Fehérvár FC 17.00

 





Ezeket olvastad már?
„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás