A magyar válogatott 28 nap múlva Portugália ellen kezdi meg szereplését az Eb-n. Addig kőkemény felkészülés vár a csapatra, amely Marco Rossi kinevezése óta most először tölthet együtt ennyi időt egyhuzamban.

Marco Rossi válogatottja június 15-én kezd az Eb-n

Marco Rossi válogatottja június 15-én kezd az Eb-n
(Fotó: Nemzeti Sport)

Telkiben kezdenek

A válogatott OTP Bank Ligában szereplő játékosai, illetve akiknek a klubkötelezettségei már véget értek, tegnap megkezdte a felkészülést Telkiben. Marco Rossi szövetségi kapitány egyelőre 17 labdarúgóval dolgozik, a keret létszáma a hét második felében a Törökországból hazatérő Szalai Attilával és Varga Kevinnel bővül, majd várhatóan vasárnapig mindenki befut. A teljes, 30 fős keret május 24-től Ausztriában fog edzőtáborozni tíz napig, majd június 4-én Ciprus, június 8-án pedig Írország ellen játszik felkészülési mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban.

Rossi kellemetlen csapatot épít

Marco Rossi azt reméli, hogy a magyar válogatott komoly gondot okoz majd az ellenfeleinek az Eb-n.

Kényelmetlen és kellemetlen ellenfelek akarunk lenni az Eb-n – fogalmazott Rossi. – A riválisoknál frissebbek lehetünk, ha nem is a mérkőzésszám miatt, hanem a lejátszott meccsek intenzitása és a BL-lel járó lelki stressz okán.

A magyarok június 15-én a címvédő portugálokkal kezdenek az Eb-n, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben a csoportkör zárófordulójában.

Nehéz lesz a szűkítés

Valamennyi válogatott 26 fős kerettel szerepel majd az Eb-n. Ez azt jelenti, hogy a nyitányig Rossinak négy játékostól el kell majd búcsúznia. A szövetségi kapitány kiemelte, a szűkítés, amelyre a foglalkozások alapján az ausztriai edzőtáborban kerül sor, ugyanolyan nehéz lesz, mint a bő keret kihirdetése volt. A felkészülési ellenfelek, Ciprus és Írország kapcsán azt mondta, nincsenek azon a szinten, mint az Eb-csoportellenfelek, de hiába szeretett volna élcsapattal is megmérkőzni, nem találtak megfelelő időpontot, ezért az nem jött össze.