Csütörtöktől a középdöntőkkel folytatódik a férfi kézilabda-Európa-bajnokság. Már csak Budapesten és Pozsonyban zajlanak a mérkőzések.

Bánhidi Bence Fotó: MTI/EPA/AFP

A magyar válogatott a 15. helyen zárta a magyar–szlovák közös rendezésű Eb-t, miután kedden 31-30-ra kikapott Izlandtól és nem jutott tovább a csoportjából. Ezzel a magyar együttes története legrosszabb pozíciójában zárt. Az eddigi leggyengébb szereplés a 2010-es és a 2018-as 14. helyezés volt.

– A hibákból tanul az ember, abból kell felállni, innen nem lesz egyszerű – mondta Bánhidi Bence, a válogatott játékosa. – Nagy feladat vár most ránk, hogy ugyanazt az arcunkat mutassuk, mint az elmúlt két évben. Teljesen más kézilabdát láthatott a közönség tavaly és tavalyelőtt is, mint a hazai rendezésű Európa-bajnokságunkon.

Csütörtökön három mérkőzéssel folytatódik az Eb Budapesten. A legutóbbi Eb ezüstérmese, Horvátország Montenegróval találkozik, a hatszoros világbajnok franciák a hollandok ellen lépnek pályára, míg a vb-címvédő csúcsfavorit Dánia Izlanddal játszik. A magyar közönség világsztárok sorát láthatja Budapesten, hiszen a francia Nikola Karabatic és a dán a Mikkel Hansen is játszani fog. Mindkettőjüket három-három alkalommal választották a világ legjobb játékosának.

Fazekas Nándor, a magyar válogatott egykori kiváló kapusa lapunknak elmondta, érdemes lesz a továbbiakban is nézni az Eb-t.

Persze fáj a kiesés, de ettől még imádom ezt a sportágat – fogalmazott Fazekas. – Kiváló meccsek lesznek Budapesten, jönnek a franciák, a dánok, a horvátok és Izlandot is láttuk milyen erős. Minden meccset megnézek a tévében, sőt, a helyszínre is készülök majd.