Az idei szezonban először csap össze egymással tétmeccsen a Győr és a Ferencváros női kézilabdacsapata. A meccset néhány héttel azután rendezik, hogy hivatalosan a Fradit irányító Elek Gábor lett a válogatott kapitánya, Danyit pedig „leminősítették” segítővé.

Fotó: Facebook

Megbeszélték egymással

A szövetség azért dönthetett Elek mellett, mert több ferencvárosi van a keretben, ráadásul a megítélés szerint erősebb kezű, mint győri kollégája. Elek szerint nem volt vita közöttük a döntés előtt és után sem.

„Nyomás volt az elnökség részéről, hogy egy edző legyen a kapitány, de összességében Danyi Gáborral mi is meg tudtuk ezt beszélni. Egyébként ha bármelyikünk is azt mondta volna, hogy az új leosztásban nem szeretné folytatni, a másikunk is nemet mondott volna, és nem marad” – mondta a Nemzeti Sportnak Elek.
Danyi egyébként két fronton is bukott, mivel nyártól már nem ő irányítja a Győrt, hanem korábbi főnöke, Ambros Martin.

Hibátlanok csatája

Nem kérdés, idén is a Ferencváros és a Győr között dől el a bajnoki cím sorsa. A két BL-szereplő még egyetlen pontot sem veszített a bajnokságban, az FTC 10, a Győr 9 meccs után áll száz százalékos mérleggel. A Győrnek jelenleg héttel jobb a gólkülönbsége.

Fontos a gólkülönbség

A bajnokság kiírásából adódóan egyáltalán nem mindegy, hogy a győztes mennyivel veri ma a riválisát. Azonos pontszámnál ugyanis az egymás elleni mérleg, majd a gólkülönbség dönt. Hasonló volt a helyzet 2018-ban is, amikor is a Fradi bajnoki aranya egyetlen támadáson, egy apró gólon múlott. Akkor a Győr örülhetett.