RETRO RÁDIÓ

Biztató jelek: erre építhet a Ferencváros a BL-ben





Kiütést sejtet a Ferencváros 5-1-es veresége a Barcelona ellen, de korántsem volt egyoldalú a meccs.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.22.
Bajnokok Ligája Ferencváros Barcelona

A Barcelona 5-1-re verte a Ferencvárost a Bajnokok Ligája G csoportjának első fordulójában. A kvartett másik meccsén a Juventus 2-0-ra legyőzte azt a Dinamo Kijevet, amely jövő szerdán Budapestre látogat.

Tokmac (fehérben) többször is becsapta Piquét, a Barcelona védőjét Fotó: MTI/AP/Joan Monfort

Kapufa és pozitívumok

Totális meglepetést okozott a Fradi a barcelonai meccs első 25 percében. A zöld-fehérek bátran kezdtek, nem húzódtak vissza, nem szállták meg a saját térfelüket. Bátran járatták a labdát, kezdeményezőleg léptek fel a világ egyik legjobb csapatának, a Barcelona otthonában. A 20. percben a magyar klub dolgozta ki az első igazi gólhelyzetet: Tokmac átadása után Isael a kapufát találta telibe. Habár később érvényesült a két csapat közötti óriási különbség, a Fradi időnként zavart okozott a Barca védelmében. Nem véletlen, hogy Ronald Koeman, a hazaiak mestere, Gerard Piqué kiállítása után, a világ- és Európa-bajnok Sergio Busquets beállításával stabilizálta a középpályát, mert az FTC a szépítésért támadott. Habár a Barcelona végül fölényesen nyert, ebből a kudarcból erőt meríthet a Ferencváros.

Nagy napja volt Tokmacnak

Tokmac Nugen nem mindennapi 24 órát élt meg: hétfőn este apa lett, kedden pedig a 27. születésnapját ünnepelte, és szokás szerint kiváló játékot nyújtott. A Ferencváros csatára a 10. percben bombagólt szerzett, ám hiába ünnepelt, a partjelző - kis késéssel - les címén érvénytelenítette a találatot. A norvég támadó a későbbiekben is több zavart okozott a barcelonai védelemben. A második félidőben például ő harcolta ki azt a büntetőt, amiből a Fradi szépített. Szerhij Rebrov a 71. percben lecserélte Tokmackot, aki addigra elfáradt, teljesen kifutotta magát. Teljesítménye alapján biztosra vehető, hogy a Fradi két következő BL-ellenfele, a Dinamo Kijev és a Juventus is jobban figyel majd a gyors csatárra. Ő teheti a legtöbbet a sikeres folytatás érdekében.

Barcelonai dicséret

Ronald Koeman a meccs első 25 percében kényelmetlenül feszengett a Barcelona kispadján. A katalánok holland edzője aligha számított arra, hogy az elején többnyire a Fradi akarata érvényesült. A szakember a meccs után a magyar csapatot dicsérte.

„Nem lepődtem meg a Ferencvároson. Tudtam, hogy jól futballozó csapatról van szó, amely képes helyzeteket kialakítani - fogalmazott Koeman. - Mi kicsit nehezen vettük fel a mérkőzés ritmusát az elején, de aztán jól futballoztunk. Emberhátrányban is bizonyítottunk.”

Miralem Pjanic, a Barcelona középpályása is elismerően beszélt a Fradiról.

„Tudtuk, hogy a Ferencváros jó csapat, nem fél támadni, vannak gyors játékosai. Komoly gólhelyzetet hagytak ki az elején, szerencsések voltunk a kapufájuknál. Összességében megérdemelten győztünk.”





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás