Senkit nem kímél az időjárás, az MLSZ nem kegyelmezett a kiscsapatnak

Példás küzdelemre készült a Mezőörs labdarúgó-csapata, mely a legutóbbi Magyar Kupát nyert Paksot fogadta volna vasárnap. Csakhogy jelenleg a víz az úr a kisalföldi futballpályán.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.09.13.
Módosítva: 2024.09.13.
labdarúgás Magyar Kupa Mezőörs paks

A hétvége esős időjárása miatt veszélybe került egy sor magyar focimeccs a labdarúgó Magyar Kupában. A címvédő Paks Mezőörsre utazhat, ott azonban már most vizes a pálya, s jó eséllyel a helyzet még csak rosszabb lesz vasárnapra. A helyiek Facebook-oldala is arról számol be, mindent megtesznek az elfogadható körülményekért.

Szőke Barnabás, a megyei egyes Mezőörs klubelnöke elárulta a Metropolnak: pénteken a Magyar Kupa 3. fordulójába vasárnap 15 órára kiírt meccsük riválisával folyamatosan egyeztetett az esetleges halasztásról.

Ezekbe a megbeszélésekbe, amiként az előírás, az MLSZ versenybizottságát is bevontuk. Éppen a pálya gyepén állok, ami tocsog a víztől, mivel nincs alácsövezve. Az időjárási előrejelzések szerint jövő keddig folyamatosan szakad az eső, tehát képzeljék el, mi várható Mezőörsön… Nekünk október kilencedike megfelelne a pótlásra, de erről a szövetség dönt

– újságolja Szőke elnök. 

Hozzáteszi, már elkészültek a mobil lelátók, a hangosítás és az eredményjelző felszerelése is folyamatos, tudniillik 2000-3000 nézővel számolnak a találkozón. Feltéve, ha lesz.

Attól tartok, elmarad a kupameccs. Az eshetőségek között számba jöhet, hogy vasárnap a játékvezető felméri a gyepszőnyeg állapotát, majd közli, ilyen körülmények között nincs küzdelem.

Az ezres lélekszámú, Győrtől húsz kilométernyire fekvő község labdarúgói 2024. február 28-án a Vasas ellen is csaknem csodát tettek, tudniillik az 1-1-es hosszabbításos végeredményt követően 11-esekkel búcsúztak. A korábban a junior vb-bronzérmes Debreceni Andrást és a paksi Vayer Gábort foglalkoztató mezőörsi együttesben manapság már egyik kiválóság sem szerepel.

Frissítés: A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának pénteki tájékoztatása szerint a testület „tudomásul vette”, hogy a megyei első osztályú Mezőörs KSE lemondta a vasárnap 15 órára kiírt Paksi FC elleni találkozóját, és azt 3-0-s gólkülönbséggel a vendégcsapat javára igazolja.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás