Kőkemény rajt, a női pólósok már az első helyért játszanak a csoportban

Két, Kanada elleni győzelemmel hangolt az olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott, amely Ausztráliától egy góllal kikapott. Szombaton Hollandia ellen jöhet a rajt.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.07.26.
Módosítva: 2024.07.26.
magyar női vízilabda válogatott Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024

Három éve, Tokióban egy harmadik hellyel lett meg a magyar női vízilabda legelső olimpiai érme. Az idén februárban vb-második csapat Párizsban is nagyot alkotna.

A dunaújvárosi Garda Krisztina a Mandinernek is arról beszélt, nem tulajdonít nagy jelentőséget az olimpiát megelőző eredményeknek. Úgy véli, nem ezeken múlik az ötkarikás játékok sikere.

– Hangolásnak megfelelő volt a három találkozó, és én ide sorolom a francia és görög válogatottal szembeni diadalunkat is, hiszen ők is indulnak Párizsban – említi Garda, aki mind a védekezésben, mind a távoli átlövésekben jeleskedik. – Az feldobott bennünket, hogy az athéni nemzetközi tornán a második helyre jöttünk be.

A csapat csütörtökön indult el Párizsba – Fotó: Waterpolo.hu

Garda valamennyi olimpiai csoportmeccset ki-ki meccsnek tekinti. Kanada és Ausztrália mellett Kínát sem szabad lebecsülni, és akkor ott van Hollandia, amely a végső győzelemre is esélyes. Július 27-én éppen Hollandia az első ellenfél, ekkor alighanem a csoportelsőség kérdése is eldől.

– Számomra valamennyi találkozó ki-ki mérkőzés, tehát 110 százalék szükséges Hollandia vagy éppen Kína ellen – jelzi Garda.

 A kiírás értelmében a két ötös csoport első négy-négy helyezettje keresztben mérkőzik, vívja meg negyeddöntőit. 

Jót tett, igencsak hasznos volt az Egyesült Államok elleni két és fél hetes tengerentúli edzőtáborozásunk, melynek során egyszer megvertük a legutóbbi három nyári játékokon aranyérmes tengerentúliakat.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás