Kétszeres BL-győzteshez kerülhet a Fradi focistája

Sziporkázó pályafutás vár Papp Lucára, akit idehaza az év legjobb női labdarúgójának választottak meg.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.06.05.
Módosítva: 2024.06.05.
női labdarúgás csank jános VfL Wolfsburg Ferencváros

Korábbi BL-győztes sztárcsapathoz igazolhat a Ferencváros női focicsapatának kiválósága.

A 22 esztendős Papp Luca maradandót nyújt a zöld-fehérek védelmében és középpályás sorában, ezért nem véletlen, hogy a magyar női bajnokság legkiválóbb játékosának választották. Nem mellesleg a német sztárcsapat érdeklődik iránta, tudta meg a Metropol. A tehetség amúgy kiválóan futballozott a Svájc ellen kedden 1-0-ra megnyert Üllői úti Eb-selejtezőn, és nem kizárt, bár az egyeztetések még folynak. A Nőstényfarkasok becenevű együttes az idei, 12 csapatos női Bundesligában a második helyen végzett, korábban kétszer is megnyerték a sorozatot

Lucáról a váci férfi-együttessel egykor csodákat művelt tréner, magyar bajnokságot nyert későbbi szövetségi kapitány, Csank János már korábban is hallott.

- Bő tizenöt éve a szüleivel beszélgettem Lucáról, és azt ajánlottam, hogy mielőbb küldjék egy olyan fiúcsapathoz, ahol a fejlődése felgyorsul. Mindene a labda, ezért a Vasas Akadémiánál folytatta. Ennek előnyét látja most a Ferencváros és a magyar női válogatott, hiszen Luca a 12 éves fiúk bajnokságában eltöltött évei során remek állóképességre tett szert, erőnléte kiváló. Egészen más optikából szemléli a labdarúgást, mint a lányok többsége, lövései pontosak és erősek, mindannyiszor szívesen nézem a játékát a tévében – jellemez Csank mester.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás