„Jó benyomást keltett" – Király Gábor büszke lehet a fiára

Uszkve tízperces bizonyítási lehetőséget kapott a labdarúgó NB II-ben egykori válogatott kapuvédőnk, Király Gábor fia, Mátyás.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.05.23.
Módosítva: 2024.05.23.
kazincbarcika Csábi József Király Mátyás sportfogadás

Korábban a Király SE-nél dolgozó edző, az egykori élvonalbeli kapuvédő, Hegedüs Péter gondozta a tehetséges Király Mátyást, aki később Ajkán is próbálkozott az NB II-s szerepléssel, de végül idén februárban írt alá profi szerződést Kazincbarcikán.

Király Gábor
Király Gábor / Fotó: Török Attila

– Sportkapcsolatom Király Gáborral régi, például együtt végeztük a sportigazgatói tanfolyamot – újságolta Csábi József, a Kazincbarcika vezetőedzője, aki 2013. október 13-án az Andorrát vb-selejtezőn 2-0-ra verő magyar válogatott ideiglenes szövetségi kapitányaként Király Gábort szerepeltette a kapuban. Ami azért volt indokolt, mert három nappal korábban a mieink Amszterdamban 8-1-re kikaptak a hollandoktól. Nos, Csábi József most Király 21 éves fiának, Mátyásnak adott 10 perc bizonyítási lehetőséget a magyar futball második vonalában.

Matyi a 33. fordulóban a Soroksár elleni fővárosi találkozó 82. percében állt be, volt két merész kifutása, és két látványos mentése – emlékezett Csábi. – Összességében jó benyomást keltett. Korábban elég lehetősége adódott beleszagolni a felnőttlabdarúgásba, hiszen együttesünk 21 NB II-s találkozóján ült a kispadunkon.

Az pedig természetes, hogy édesapja, a 108-szoros magyar válogatott Király Gábor Matyi valamennyi találkozóján nézőként tiszteletét tette, még akkor is, amikor a kispadon ült.  

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás