Ezt már nem lehet követni, újabb mélységekbe süllyedhet a Manchester United

Derült égből hamar villámcsapássá változott a Manchester United FA-kupa győzelme. A klub ezzel jogot szerzett az Európa-ligában való indulása, a klub tulajdonosa miatt azonban könnyen a kizárás sorsára juthat.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.30.
Módosítva: 2024.05.30.
Manchester United Európa-liga Nice sportfogadás kizárás

Összességében pocsék szezont zárt a Manchester United az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában. A 38 forduló alatt mindössze 60 pontot gyűjtött, ami végül a nyolcadik helyre volt elég, de a 14 veresége sem mutat túl jól. A múlt hétvégi FA-kupa győzelem azonban egy nagy szépségtapasz volt főként úgy, hogy a fináléban az ősi rivális Manchester Cityt sikerült legyőzni (2-1). Ezzel a United jogot szerzett arra, hogy jövőre az Európa-ligában induljon, de a tulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe miatt ez kudarcba fulladhat.

Sir Jim Ratcliffe (jobbra) miatt bukhatja az Európa-liga szereplést a Manchester United Fotó: AFP

Alapvetően a kupagyőztes a második számú európai kupasorozatban indulhatna, ám a nemzetközi sorozatokat szervező UEFA szabálya kimondja, hogy azonos tulajdonosi körbe tartozó csapatok ugyanabban a sorozatban nem indulhatnak. Márpedig a francia OGN Nice annak az INEOS-csoportnak a birtokában van, amely Ratcliffe révén tavaly december végén 25 százalékos részesedést vásárolt a Manchester Unitedben, írja az Origo.

Ebben az esetben a szabályzat úgy szól, hogy az a csapat kapja meg az indulási jogot, aki a saját bajnokságában előrébb végzett. Így ebben a „párharcban” a Nice kerülne ki győztesen, amely ötödik lett a francia élvonalban. Az angol klubnak jövő hétfőig kell megoldást találnia problémára, különben bukja az El-szereplést és csupán a Konferencialigában vehet majd részt.

„Tisztában vagyunk mindkét klub álláspontjával, és közvetlen tárgyalásokat folytatunk az UEFA-val. Biztosak vagyunk abban, hogy megvan a megfelelő megoldás arra, hogy a következő szezont az Európa-ligában kezdhessük” – írta Ratcliffe cége, az INEOS a közleményében.

Idén a Manchester United még a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt, csoportjában azonban az utolsó helyen végzett, így nem folytathatta tavasszal a nemzetközi kupaszereplést.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás