„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban





Rosszul áll Szoboszlai Dominik szénája, de… Előbb a mennybe emelték, most a pokolba kívánják, ám Arne Slot kezei alatt jobb lehet, mint valaha.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.04.26.
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp Arne Slot sportfogadás liverpool

Ha nem is könnyen, de a jelek szerint megtalálta a nyáron távozó Jürgen Klopp utódát a Liverpool. Az angol futballklub a legfőbb kiszemelt Xabi Alonso, majd több más edzőjelölt (például Rúben Amorim, Roberto de Zerbi) után tárgyalásokba kezdett a Feyenoorddal, hogy szerződtethesse Arne Slotot. A 45 éves holland edző már jelezte is, hogy szeretne átülni a sztárklub kispadjára, ahol nehéz örökséget vesz át, hiszen Kloppot imádják a szurkolók és a játékosok, ráadásul az eddigi szupersztár, Mohamed Szalah biztosra vehető távozása miatt a csapatot is újjá kell építenie. A szigetországi sportsajtóban már ki is elemezték, milyen edző és mi várható tőle, ha átveszi Szoboszlai Dominikék irányítását.

Szoboszlai Dominik lehet a liverpooli edzőváltás egyik nagy nyertese
Szoboszlai Dominik lehet a liverpooli edzőváltás egyik nagy nyertese (Fotó: Michael Regan / Getty Images)

„Nem titok, hogy szívesen mennék Liverpoolba. Csak annyit mondhatok, hogy a klubok tárgyalásban állnak, én várakozó állásponton vagyok” – idézte az Origo Slotot, akiről a Liverpool holland csapatkapitánya, Virgil Van Dijk is elismerően nyilatkozott már.

A Feyenoordot viszonylag kevés pénzből gazdálkodva is holland bajnoki címre, kupagyőzelemre és Konferencia-liga-döntőbe vezette a liverpooli kiszemelt. Az Anfield Roadon nyilván nagyságrenddel jelentősebb erősítésekben gondolkozhat, kivált, ha Szalahért valóban eurószázmilliós (egyes hírek szerint új világrekord) összeget fizet valamely szaúdi kérője. Másrészt ismerői szerint a jelenlegi keretben rejlő lehetőségeket is kihasználhatja, mert erőssége, hogy mindenkiből kihozza a tudása legjavát. Ez a Football FanCast szerzője szerint különösen az idei tavasz két sokat kritizált Pool-focistája, a ziccerek sorát elügyetlenkedő Darwin Núnez és az újévi sérülése után látványosan visszaesett Szoboszlai Dominik felemelkedését hozhatja el.

„Mostanában nincs a topon, de kétségkívül kiemelkedő képességekkel rendelkezik. (…) A tavaly nyári, 60 millió fontért (27 milliárd forint – a szerző) történt szerződtetése után generációs tehetségként teljesített” – dicsérik válogatott középpályásunk kezdeti produkcióját, beleértve a lövéseit, energikusságát, lendületét.

„A sérülései és a formahanyatlás spirálja érezhetően megváltoztatta a körülötte kialakult hangulatot” – utal a cikk a Szoboszlait újabban érő bírálatokra, hozzátéve: 

Slot szabadjára engedheti a heti 120 ezer fontot (55 millió forint) kereső sztárt felfrissülve és módosított pozícióban.

Az indoklás szerint a 23 éves magyar légióst számos statisztikai mutatója még mindig Európa krémjébe (a posztján szereplők első 5-10 százalékába) sorolja. Az intenzív támadó futballra felesküdött holland edző a jelenleginél előrébb és kötetlenebbül, kedvenc pozíciójában, irányító-támadó középpályásként számíthat rá a következő szezonban.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Dárdai Mártonról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Dárdai Mártonról

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás