A tengerészgyalogosok döntötték el, ki legyen a válogatott csapatkapitánya





Nemrégiben kommandóskiképzésen vettek részt az angol labdarúgó-válogatott tagjai. A csapat kapitánya, Harry Kane most ezt idézte fel.



Megosztás
Szerző: or
Létrehozva: 2023.09.10.
harry kane Anglia tengerészgyalogos labdarúgás

A királyi tengerészgyalogság hat évvel ezelőtt azt tanácsolta Gareth Southgate-nek, az angol válogatott szövetségi kapitányának, hogy Harry Kane-nek adja a csapatkapitányi karszalagot. Southgate akkor egy meglepetés-hétvégére vitte el csapatát a Commando Training Centre Royal Marines nevű kiképzőközpontba Devonba, ahol a szabadban aludtak, túráztak, a tengerészgyalogosok tesztelték a fizikai és mentális erejüket, amely segített Southgate-nek eldönteni, ki legyen a kapitányaírja az Independent.

Harry Kane
Harry Kane – Fotó: AFP

Harry Kane szívesen gondol vissza a devoni fizikai-lelki gyakorlásra, mert a szövetségi kapitány ott győződött meg arról, hogy támadója vezető típus. Ezt most idézte fel a keddi, skótok elleni, glasgow-i barátságos meccs kapcsán.

– Tudom, hogy Gareth Southgate a kommandós gyakorlatok után megkérdezett néhány tengerészgyalogost: szerintük ki a természetes vezető a csapatában? Többen engem neveztek meg. Bár én, Eric Dier és Jordan Henderson felváltva megkaptuk a kapitányi karszalagot, végül Southgate választása rám esett 2018 májusában, az oroszországi világbajnokság előtt. Néha visszagondolok ezekre a pillanatokra, amelyek akkoriban nem tűntek jelentősnek, de később kiderült, mennyire fontosak. Azt hiszem, Devon segíthetett abban, hogy csapatkapitány legyek, rengeteg önbizalmat adott nekem. Southgate hitének megszerzése fontos volt számomra – mondta Kane.

A Bayern München csatára jelenleg a „háromoroszlános” válogatott gólkirálya 84 meccsen szerzett 58 góljával. 2017-ben Glasgow-ban a skótok a 90. percben 2-1-re vezettek Anglia ellen, de Kane rá három percre egyenlített a fontos vb-selejtezőn. A csatár ezért kedveli a Hampden Parkot, ahol kedden újra felléphet. 





 





Ezeket olvastad már?
Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás