Nagy a baj, kórházba került a fia miatt éhségsztrájkoló édesanya





A tisztéből felfüggesztett spanyol futballelnök, Luis Rubiales édesanyját három nap után kórházba szállították rosszulléte miatt. A mama, Angeles Bejar azért tiltakozik éhségsztrájkkal, hogy véget vessen a fia elleni „embertelen boszorkányüldözésnek”.



Megosztás
Szerző: szs
Létrehozva: 2023.08.31.
Luis Rubiales éhségsztrájk édesanya

A női labdarúgó vb-döntő után Luis Rubiales spanyol szövetségi elnököt a FIFA 90 napra felfüggesztette minden, futballal kapcsolatos tevékenységtől, mert szájon csókolta a vb-győztes spanyol játékos Jenni Hermosót. Az eset miatt a Spanyol Labdarúgó-szövetség távozásra szólította fel a sportvezetőt, aki ezt megtagadta. Ezt követően Rubiales édesanyja éhségsztrájkot folytatott a fia miatt.

Rubiales
Rubiales (jobbra) kálváriája a vb-döntő után kezdődött Fotó: AFP

– Kész vagyok meghalni az igazságosságért, tudniillik a fiam tisztességes ember – mondta Bejar asszony egy spanyol tévének.

Később kiderült, Rubiales aggódott az édesanyjáért, akit arra kért, ne folytassa az éhségsztrájkot, csakhogy ő ezt elutasította. Szerdán egy Antonio atya nevű pap tudatta, Bejar asszonyt kórházba szállították, mert fáradtnak érezte magát, és érthető rosszullét kínozza.

– Felhívtuk a fiát, kapcsolatban állnak egymással, Rubiales pedig úgy döntött, az édesanyjának kórházba kell mennie – így Antonio atya.

Időközben a spanyol rendőrség szexuális zaklatás miatt kezdett nyomozást az elnökkel szemben, a spanyol női válogatott pedig aláírt egy levelet, amelyben tagjai kijelentik: akkor játszanak nemzeti színekben, ha Rubialest eltávolítják. Az edzői stáb tagjaival – Jorge Vilda menedzser kivételével – sem kívánnak a jövőben együttműködni. Az elnök unokatestvére, Vanessa Ruiz ugyanakkor kijelentette: a családja sokat szenved a sportvezetővel való bánásmód miatt.

Nem gondoljuk, hogy igazságos, ami most történik Luisszal. Idő előtt ítélték el, szerintünk ez nem normális, azt akarjuk, hogy békén hagyjanak minket. Vannak videók, hanganyagok, melyek bennünket igazolnak

 – tette hozzá.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás