Kiderült, őrült fizetést kap Szoboszlai Liverpoolban





Mint ismert, Szoboszlai Dominik 70 millió euró (26 milliárd forint) ellenében a Liverpoolhoz szerződik. A legfrissebb hírek szerint a fizetése jelentősen megemelkedik majd Angliában.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.07.02.
Módosítva: 2023.07.02.
Szoboszlai Dominik Anglia Liverpool átigazolás fizetés

Szoboszlai Dominiknak hiába udvarolt hosszú időn keresztül a Newcastle United, a Liverpool végül június 30-án akcióba lépett, és az utolsó pillanatban aktiválta a 70 millió eurós (26 milliárd forint) kivásárlási árat, ezzel eldőlt, hogy Németország után Angliába szerződik a magyar futballista.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik elképesztő összeget fog keresni Liverpoolban Fotó: Origo / Fűrész Zsolt

A 22 éves középpályás ezzel a Liverpool harmadik legdrágább transzfere lesz, csak Virgil Van Dijk (85 millió euró/31 milliárd forint) és Darwin Nunez (80 millió euró/29 milliárd forint) került többe az angol topklubnak. A Football Insider azonban már azt is megtudta, hogy mekkora lesz az éves fizetése a 32-szeres magyar válogatott középpályásnak.

Szoboszlai öt évre, 2028. június 30-ig ír alá a Liverpoollal, éves szinten pedig közel 7,8 millió font (3,4 milliárd forint) üti majd a markát. Ezzel több mint a duplájára nő majd a bérezése, Lipcsében ugyanis 4,2 millió eurós (1,6 milliárd forint) juttatása volt. A liverpooli fizujával a csapatban a legtöbbet keresők listáján is az élvonalba kerül, csupán öt futballistának (Mohamed Szalah, Van Dijk, Thiago, Trent Alexander-Arnold, Fabinho) kerül nagyobb összeg a számlájára. Szoboszlai heti szinten 150 ezer fontot (67 millió forint) keres majd a teljesítménybónuszokkal együtt, szúrta ki a Mandiner. Ezzel Alisson Becker és az új igazolás, Alexis MacAllister szintjére kerül.


A magyar válogatott csapatkapitányának nem kisebb feladata lesz Liverpoolban, mint hogy megreformálja a középpályát. Alex Oxlade-Chamberlin, Arthur Melo, James Milner és Naby Keita távozott a csapattól, Jordan Henderson és Thiago pedig már 30-on felül van. A helyzetkialakításokban jeleskedő Szoboszlai szabhat fazont a Liverpool játékának, Coutinho óta nem igazán volt ilyen játékos az angol topklub középpályáján.

A Liverpool szurkolói már nagyon várják a magyar futballistát.

 





 





Ezeket olvastad már?
Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás