RETRO RÁDIÓ

Ez a hír bejárhatja a világot, a hősidőket idézi a magyar focista





Albert Flórián és a több min 100 évvel ezelőtti legendák nyomdokain a Manchester City holdudvarába került MTK-tehetség. Vancsa Zalán 17 évesen lehet felnőtt válogatott.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.01.
Szoboszlai Dominik válogatott Albert Flórián korrekord vancsa zalán puskás ferenc

Marco Rossi újonc kerettagja, Vancsa Zalán 2004. október 27-én született. Pénteken még az U21-es csapat németországi Eb-selejtezőjén játszik, majd csatlakozik a felnőtt labdarúgó-válogatotthoz, amelyben legkorábban jövő kedden, az olaszországi Nemzetek Ligája-meccsen, 17 éves, 7 hónapos és 11 napos korában mutatkozhat be.

Vancsa Zalán 16 évesen kapott meghívót az A-válogatottba Fotó: Nemzeti Sport

Fiatalabban debütálhat a nemzeti csapatban, mint anno 1959-ben (17 éves, 9 hónapos és 13 naposan) a későbbi aranylabdás Albert Flórián.

A hősidők sztárjait idézi

Minden idők legnagyobb magyar játékosa, Puskás Ferenc ellenben 18 éves, 4 hónapos és 19 napos volt az első bevetésekor. Az abszolút korrekorder Horváth József: ő 1906-ban csak 15 éves, 6 hónapos és 7 napos volt, amikor az első válogatottmérkőzésén szerepelt.

A maiak közül Szoboszlai Dominik ugyan már 16 éves korától válogatott-kerettag volt, de „csak” 18 éves, 4 hónapos és 24 napos korában vetette be Marco Rossi.

Lefőzheti édesapját

Rossi újonca máris megelőzheti édesapját. Vancsa Miklós a 80-as, 90-es évek egyik legjobb magyar irányítója volt a DVSC, az MTK, a Csepel és a Videoton színeiben, de a válogatottba nem fért be.

„Csodálatos lenne, ha bemutatkozhatnék a felnőtt válogatottban, de azt is tudom, hogy az A-válogatott egészen más szint, mint amiben eddig részem volt pályafutásom során. Tudom, hogy ez még megelőlegezett bizalom a szövetségi kapitány részéről” – mondta Vancsa Zalán.

Lecsapott rá a City Group

Az MTK-ban nevelkedett támadó játékjogát januárban sajtóhírek szerint 3 millió euróért (közel 1,2 milliárd forint) vette meg a Manchester City tulajdonosi köréhez tartozó Lommel.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Vancsa Zalán (@vancsazalan) által megosztott bejegyzés

A tavaszt kölcsönjátékosként még az NB I-ben töltötte, s lett minden idők hatodik legfiatalabb gólszerzője az élvonalban. A következő szezonban már a belga másodosztályú klubban bizonyíthatja, hogy megérett a továbblépésre.

A legfiatalabb debütánsok

1. Horváth József (BTC) 1906 15 év, 6 hónap, 7 nap 2. Bíró Gyula (MTK) 1906 16 év, 4 hónap, 27 nap 3. Holits Ödön (MÚE) 1903 16 év, 6 hónap, 4 nap 4. Orth György (MTK) 1917 16 év, 6 hónap, 5 nap

 





Ezeket olvastad már?
Gulácsi-mágiát csodál a Bundesliga: új becenevet kapott a magyar válogatott sztárja

Gulácsi-mágiát csodál a Bundesliga: új becenevet kapott a magyar válogatott sztárja

Káosz Münchenben: bukott edző pótolhatja Lőw Zsoltékat

Káosz Münchenben: bukott edző pótolhatja Lőw Zsoltékat

Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás