RETRO RÁDIÓ

„Lássuk, hova vezet ez a románc”: Szilágyi Liliána nagy lépésre szánta el magát, új életet kezdett





Másfél éve nem úszott zaklatási botránya miatt a sportolónő, de most újra a mélyvízbe vetette magát. Szó szerint és képletesen is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.06.
újrakezdés

Visszatért az úszáshoz Szilágyi Liliána. A sportolónő a decemberi bejelentése után elvonult a nyilvánosság elől. Az úszónő akkor bevallotta, hogy gyerekként az apja miatt testi fenyítés, megfélemlítés, szexuális visszaélés áldozata lett.

 

„Január 3-án, másfél év múltán először ugrottam fejest a medencébe és egyben egy új életbe. Nem tudtam mire számíthatok, hogyan fogom érezni magam és volt bennem egy jó nagy adag aggodalom és félelem is. Fog-e még akkora örömet jelenteni az úszás, mint sok évvel ezelőtt? Vajon ezt a lelkileg megterhelő időszakot és annak lezárását, a lelki folyamatok beérését, hogyan tudom az uszoda közegével egységbe rendezni? Ezekkel a kérdésekkel a fejemben lépkedtem bizonytalanul a medence partján a rajtkő fele. Rutinból, teljesen automatikusan jöttek a megszokott mozdulatok, úszósapka, szemüveg felvesz és mielőtt elkalandoztak volna jobban a gondolataim már a víz alatt is voltam.

Átölelt a hideg. Ismerős, jóérzés kerített a hatalmába, otthon vagyok, megérkeztem, nem is tudtam, hogy ennyire hiányzott. Lent maradtam a víz alatt, hogy körbenézzek. Minden ugyanolyan mint volt, a csempék, a pályaelválasztó kötelek, töretlenül biztonságot sugalltak. Mégis valami bennem máshogy reagált. Másodpercekbe telt míg rájöttem, hogy mi változott: eltűnt a félelem, az állandó teljesítmény- és megfelelési kényszer, könnyebb lettem, szinte súlytalan, terhek nélkül lebegtem a vízfelszínen és engedtem, hogy ez az érzés szétáradjon minden porcikámban. Megragadva a pillanatot kezdtem el tempózni, a víz, a terhek távolléte, a megtisztulás mind az új lehetőségek felé vezettek. Adtunk egymásnak egy új esélyt. Az első találkozó jól sikerült és torkomban dobogó szívvel, izgatottan várom a folytatást. Lássuk, hova vezet ez a románc” – írta legújabb posztjában az úszónő.





Ezeket olvastad már?
Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás