Dárdai Pál családi segítséget kaphat a magyar rangadón





Egyelőre nyeretlen Dárdai Pál vezetésével a német labdarúgó-bajnokságban a Hertha, amely vasárnap az RB Leipziget fogadja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.21.
leipzig hertha dárdai márton dárdai pál

Magyar rangadót játszanak vasárnap délután a Bundesligában, hiszen a Dárdai Pál vezette Hertha a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipziget fogadja. A lipcsei csapatból továbbra is hiányozni fog a sérült Szoboszlai Dominik. Dárdai Márton szerephez juthat a berlini gárdában.

Dárdai Pál szerepet adhat fiának, Dárdai Mártonnak Fotó. Getty Images

Dárdai Márton szerepet kaphat

Nem elég, hogy a kiesés ellen küzd a Hertha, sérülések is sújtják Dárdai Pál együttesét. Hét játékos küzd kisebb-nagyobb problémákkal, és a magyar tréner egyelőre nem tudja, milyen csapatot küldhet pályára a Leipzig ellen. Könnyen lehet, hogy 19 éves fiához, Dárdai Mártonhoz kell fordulnia segítségért, kénytelen lesz a kezdőcsapatba jelölni őt.

- A hátvédek közül már senkivel sem szabad, hogy bármi történjen, mivel azon a poszton rajtuk kívül csak Dárdai Mártont tudjuk bevetni - mondta Dárdai Pál a Bildnek.

Az edző középső fia novemberben mutatkozott be a német bajnokságban, ettől függetlenül újoncnak számít.

Még nyeretlen a magyar tréner

Dárdai Pálnak a kinevezése óta három mérkőzésen egy pont a mérlege a Hertha élén. Nincs irigylésre méltó helyzetben, ugyanis tanítványai ebben az időszakban a Frankfurttal és a Bayern Münchennel játszottak, most pedig a szintén jóval esélyesebb Leipzig ellen folytatják. A berlini alakulat a 15. helyen áll, mindössze jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az osztályozós pozícióban szerénykedő Bielefeldet, vagyis égetően nagy szüksége lenne a pontokra.

Sallai és Szalai is pályára léphet

A Bundesliga további magyar érdekeltségű mérkőzései közül Sallai Roland együttese, a nyolcadik Freiburg az éppen mögötte álló Union Berlint látja vendégül szombaton. A kiesés ellen küzdő Mainz - Szalai Ádámmal - ahhoz a Borussia Mönchengladbachhoz látogat, amely jövő héten a Puskás Arénában csap össze a Manchester Cityvel a Bajnokok Ligájában.

Bundesliga, 22. forduló

Hertha-RB Leipzig

vasárnap, 15.30, tv: Sport2

 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás