RETRO RÁDIÓ

Eldőlt Szoboszlai sorsa, napokon belül klubot vált





Egybehangzó nemzetközi sajtóhírek szerint az RB Leipzignél folytatja pályafutását Szoboszlai Dominik.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.14.
Salzburg Szoboszlai Dominik rb leipzig átigazolás

Még idén véget érhet az év legtöbbet tárgyalt klubváltása. Szoboszlai Dominik napokon belül távozhat az osztrák Salzburgtól, és Németországban folytathatja pályafutását.

Szoboszlai (feketében) Németországban folytathatja pályafutását (Fotó: AFP)

25 milliós átigazolás

Sajtóinformációk szerint Szoboszlai Dominik hamarosan az Red Bull Leipzighez igazol. A Sky Sports mellett számos nemzetközi sportoldal úgy tudja, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályásának szerződésében már az utolsó részleteket véglegesítik, és még karácsony előtt hivatalosan bejelentik a klubváltását. A 20 éves futballista a kivásárlási árának megfelelő 25 millió euróért költözhet Lipcsébe. Szoboszlai szerződése 2022-ig szól Salzburgban, amely az RB Leipzig testvérklubjának számít, hiszen a két egyesületnek ugyanaz a névadó szponzora.

Magyar társak közé kerül

Az RB Leipzigben szerepel Szoboszlai Dominik két válogatott társa, Gulácsi Péter és Orbán Willy. Ez megkönnyítheti a 20 éves játékos beilleszkedését, hiszen a kapus és a középhátvéd is hangadó, alapember a lipcsei alakulatban. Legutóbb a kétezres évek elején fordult elő, hogy egy Bundesliga csapatban egyszerre három magyar válogatott szerepeljen. Akkor a Cottbusban Mátyus János, Sebők Vilmos, Vincze Ottó és Vasile Miriuta játszott.

Sztárklubok érdeklődtek

Sztárcsapatok sora, többek között az Arsenal, a Bayern München, a Milan és a Real Madrid is érdeklődött Szoboszlai iránt. Az RB Leipzig múltja nem mérhető az említett klubokéhoz, de a jelene annál inkább. A német csapat a Bajnokok Ligája legutóbbi idényében az elődöntőig jutott, és idén is továbblépett a csoportjából. Leginkább azonban az állandó játéklehetőség szól a lipcseiek mellett, hiszen a sztárcsapatok aligha garantáltak volna folyamatos szerepelést Szoboszlainak.

Mi lesz a szerelemmel?

A hírek szerint Szoboszlai együtt jár a kalapácsvető Európa-bajnok Gécsek Tibor lányával. Nagy kérdés, az ifjú teniszező mit szólna a váltáshoz...





Ezeket olvastad már?
Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás