Exkluzív beszélgetés Mészöly Kálmánnal, tetszik neki a magyar válogatott





Legutóbb akkor szerzett gólt és pontot Moszkvában a magyar labdarúgó-válogatott, amikor Mészöly Kálmán irányította.



Megosztás
Szerző: Szabó Tamás
Létrehozva: 2020.10.14.
Oroszország magyar válogatott mészöly géza mészöly kálmán

Ha a magyar válogatott a ma este 20.45-kor kezdődő moszkvai mérkőzésen legyőzi Oroszországot, akkor élre áll a Nemzetek Ligája B divíziójának, 3. csoportjában. Nagy eredmény lenne a siker, hiszen legutóbb 1991-ben szereztünk pontot Moszkvában, győzni pedig még régebben, 1956-ban sikerült a jogelőd, Szovjetunió ellen.

Mészöly Kálmán Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A magyar válogatott 1991. szeptember 25-én Eb-selejtezőn 2-2-re végzett Moszkvában Szovjetunió ellen. Azóta gólt sem szerzett a magyar nemzeti csapat Oroszországban. Az akkori szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán a Metropolnak elmondta, óriási sikernek számított a döntetlen.

Már akkor sem mi voltunk az esélyesek, nagy eredménynek számított a pontszerzés, mert Moszkvában nem sűrűn járt sikerrel a magyar válogatott - emlékezett Mészöly Kálmán. - Kiprich Józsi, az egyik nagy kedvencem szerezte mindkét gólunkat. Visszafelé a repülőn ünnepeltünk, óriási örömöt okozott a döntetlen, jó teljesítményt nyújtottunk. Úgy tűnt, ismét lesz egy olyan válogatottunk, amely kijuthat egy tornára. Nekem ez volt a második kapitányi időszakom utolsó mérkőzése, szép eredménnyel zárult.”

Mészöly Kálmán úgy véli, ma este, Moszkvában sem számít esélytelennek a magyar csapat.

Számunkra óriási lehetőséget jelent a Nemzetek Ligája, mert a második hely is nagy esélyt jelentene a továbbjutásra. Ráadásul, ha ma nyernénk Moszkvában, akkor az első sem elérhetetlen. Szerintem van esélyünk az orosz fővárosban, és az utolsó két hazai meccs, a szerbek és a törökök elleni sem reménytelen. Nagyon örülök az őszi eredménynek, ez a magyar válogatott kiérdemelte, hogy ott legyen a jövő évi Európa-bajnokságon. Sőt, a mostani győzelmekkel a 2022-es vb-szereplés sem elérhetetlen.”

Egy ma esti siker nemcsak első helyet jelentene, hanem egyben a biztos bennmaradást is, ugyanis ebben az esetben a török-szerb mérkőzésen bármilyen eredmény is születik, az egyik együttessel szemben legalább hétpontos előnye lenne a magyaroknak két fordulóval a zárás előtt. A Nemzetek Ligája negyedik fordulójában döntő faktor lehet, hogy a magyar válogatott egy héten belül harmadik tétmérkőzését játssza. Ugyan a vasárnapi NL-meccs előtt az oroszok is pályára léptek múlt csütörtökön, de ők csak barátságos találkozón. Az sem elhanyagolható szempont frissesség és kipihentség szempontjából, hogy a Szbornaja ezúttal mindhárom összecsapását Moszkvában játszotta, míg a magyarok előbb Szófiában, majd Belgrádban futballoztak.





Ezeket olvastad már?
Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás