RETRO RÁDIÓ

Babos Timi a partnerének hálálkodott a nagy siker után





Babos Tímea és Kristina Mladenovic megvédte címét a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.12.
Babos Tímea roland garros Kristina Mladenovic

A második helyen kiemelt magyar, francia kettős 2:0-lal kezdett, de az ellenfél felzárkózott, aztán a balkezes Krawczyk adogatásánál a címvédő még elszalasztott két szettlabdát, de 5:4-nél Babos kiszerválta a játszmát. A folytatás ideges játékot, rengeteg fordulatot és 5:4-ig öt bréket hozott, ekkor Babos megremegett adogatóként, de Mladenovic kiköszörülte a csorbát, és lezárta a találkozót, amely 1 óra 33 percig tartott.

Babos Timi és Kristina Mladenovic negyedik Grand Slam-győzelmét aratta Fotó: AFP

A Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős először védte meg a címét egy Grand Slam-tornán. A magyar francia kettős tavaly egy kínai duó ellen győzött a Roland Garroson. Az is először fordult elő, hogy egy évben két GS-tornát nyerjenek meg, hiszen a 2020-as esztendő elején az Australian Openen diadalmaskodtak. Ez volt a nyolcadik Grand Slam-döntője a magyar, francia kettősnek és negyedik sikere. Kék-két Australian Open és Roland Garros-győzelem szerepel a nevük mellett.

A győzelmet követően Babos Timi előbb franciául értékelt, megköszöntötte a stábjának és párjának, Kristina Mladenovicnak a segítséget.

„Köszönök mindent Kikinek, kemény és szép pillanatokat éltünk meg együtt a Roland Garroson - majd a francia beveveztő után Babos Timi magyarul folytatta. - Köszönöm mindenkinek, a családomnak, és valamennyi magyar szurkolónak, aki otthon szurkolt nekem, szeretlek titeket!”

Mladenovic szintén hálás volt Babos Timinek, különösen azért, mert tartotta benne a lelket. Egy hónapja ugyanis annak ellenére kizárták őket a US Openen, hogy Mladenovic negatív koronavírus-tesztet produkált.

A Babos, Mladenovic páros 319 652 (113 millió forint) eurót nyert a Roland Garroson, a magyar teniszező ennek az összegnek a felét, 159 826 eurót, nagyjából 56 millió forintot nyerte. A szervezők bejelentették, hogy profit nélkül zárták a tornát. A járvány a jegybevételek 97 százalékától, 80-100 millió eurótól fosztotta meg őket. A párizsi szervezők azt tervezik, jövőre ismét a szokásos májusi-júniusi időpontban rendezik a salakpályás tornát, de elismerték, hogy szándékaikat a világjárvány ismét befolyásolhatja.





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás