Nem tudod, mit sportoljon a kutyád? Itt megtudhatod!





Óbudán, a Gázgyár utcában rendezik meg a Nagy Kutyás Sportágválasztót október 18-án, ahol kimondottan kedvencünkre szabott sportokat ismerhetünk meg.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.04.
állati jó mozgás

Ma már számtalan kutyás sport közül választhatunk, szem előtt tartva kedvencünk testi adottságait, képességeit és érdeklődését, ám sajnos a legtöbb gazdi mindössze a kutyás sportok töredékét ismeri. Ezen változtatva a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület hamarosan lerántja a leplet az eddig ismeretlen sportokról is az október 18-án megrendezésre kerülő Nagy Kutyás Sportágválasztón.

(fotó: pixabay)

A kutya fizikai és szellemi adottságai révén örök barátságot kötött mindennel, ami mozgás. Azonban mára – főleg a városban – az ebek lassan elveszítik eredeti mozgásterüket: teret a szánhúzásra, a vadászatra, a terelésre vagy épp az életmentésre, ezért mindenképp érdemes valamivel pótolni ezt a hiányt. Mivel kedvenceink funkciója is alapjaiban alakult át, és az évtizedek során egyre fontosabb társunkká léptek elő, viszonylag könnyű valami olyan elfoglaltságot találni, amit együtt űzhet gazdi és négylábú.

Most lehetőség lesz számos olyan kutyás sportba betekinteni, megismerni csínyját-bínyját, amiről eddig még csak nem is hallottunk. Dog diving, canicross, bikejöring, dog dancing és még sok, talán még ismeretlen sport lesz kipróbálható.

További részletek itt találhatóak.





Ezeket olvastad már?
Túrázz egy jót a Pál-völgyi-barlangban!

Túrázz egy jót a Pál-völgyi-barlangban!

Meridián torna az egészségedért!

Meridián torna az egészségedért!

Pétanque-délelőtt a Gesztenyéskertben

Pétanque-délelőtt a Gesztenyéskertben

Tavaszi testébresztő – Sportválasztó nap a Kozákon

Tavaszi testébresztő – Sportválasztó nap a Kozákon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás