– Nagyon szeretem a verseket már gyermekkorom óta, amikor még szó sem volt róla, hogy színművész leszek. Sok szavalóversenyen vettem részt fiatalabb koromban – mesélte a színésznő. Akadnak kollégák, akik soha nem mondanak verset, nem szeretik ezt a műfajt. Én azt mondom, a magyar költészet olyan gazdag, olyan szépséges, hogy ha nem ezen a nyelven írtak volna a művészei, a világon mindenütt ismernék őket és munkásságukat.

Fotó: Facebook

A művésznő szerint minden önálló estnél a művész választ. Nem a közönségnek, hanem saját magának elsősorban. Ez az est „Költők társaságában” címen fut. Bencze Ilona igyekezett megmutatni egy széles skálát, lírát, drámát, de persze nem lehet mindent.

„Nehezebb így lekötni a nézők figyelmét, mintha egy színházi előadást kínálnék. Az egyetlen garancia a sikerre az, hogy érdeklem a nézőt. A mondandóm és én. Az ilyen esteknek, nagyképűség nélkül mondhatom, az a titka, hogy csak olyan ember tud kiállni, aki iránt valóban érdeklődik a közönség. Aki képes lekötni a figyelmet, mert azt nem tudja akárki megtenni másfél órán keresztül. Persze én már régóta vagyok a pályán, sok ilyen est áll mögöttem, noha a legtöbb zenés est volt, ahol híres slágereket, musicaleket vettem elő.”

A részvétel díjtalan!

Helyszín: Szent István park
Időpont: augusztus 1., 19 órától.