RETRO RÁDIÓ

Ezen az előadáson te is megtalálhatód a belső békédet





Az Élőkép Színház – mely az interaktív kiállítás és a részvételi színház műfajhatárán helyezhető el – egyidejűleg négy látogató számára készült előadása keleti ihletésű, vizuális és meditatív élményt nyújt halottak napja alkalmából.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.21.
harmónia

Különleges, személyes és meghitt előadást láthatnak és tapasztalhatnak meg a Bethlen Téri Színház nézői ezen a hétvégén: október 23-án és 24-én. A szőnyeg zarándoklatra hív a sivatag belsejébe, a fekete asszonyok különleges rózsakertjének közepébe, egy lélek menyegzőjére az örökkévalósággal. Az előadás vizuális és gondolati látomásokon keresztül – képek, szövegek és érinthető díszletelemek segítségével – finoman és meditatívan vezet el egy keleti szőnyeg motívumaitól a résztvevő lelkének legmélyéig. A stációkat végigjárva személyes élményt kaphatunk egy, a keleti misztika által inspirált, művészi nyelven átszűrt és egybeszőtt beavatási útról, és az út során a kicsit közelebb kerülhetünk az elfogadás, elengedés, lelki megnyugvás állapotához.

Szőnyegzarándoklatban lehet részünk a Bethlen Téri Színházban (Fotó: Taskovics Dorka)

A mese alapját egy geometriai motívum képezi, melyet egy nemezszőnyegbe gyúrtunk bele, s melyre a zarándok az előadás során – egy templom padlózatán – letelepedhet.

Az előadás művészi vízióját finoman átszövik a szufi rítusok. „Az emlékezés rózsakertje” cím például eredetileg egy szúfi szöveggyűjtemény arról, hogyan emlékezzünk Istenre és idézzük fel magunkban. A zarándoklatunk végső céljaként elérkezünk a rózsakert közepébe, ahol egy lélek feloldódik az örökkévalóságban. Ez a szúfik elképzelése a halálról, ez inspirálja többek között a mevlevi kerengő dervisek rítusát is. Emiatt szoktuk ezt az előadást halottak napja környékén tartani. Számomra az előadás és a kiállítás legfontosabb mondandója, hogy ha befelé indulunk, ugyanannyira a végtelent tapasztalhatjuk meg, mint ha kifelé indulunk, dacára annak, hogy burokban vagyunk. Így is elérhetjük a belső béke állapotát” – mesélte Bérczi Zsófia, az eladás megálmodója.

Az előadás alatt megtalálhatjuk belső békénket (Fotó: Taskovics Dorka)

Előadásunkat azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a keleti kultúra iránt, és akik szívesen vesznek részt egy meditatív sivatagi utazásban egy négyfős társaság szemlélődő tagjaként. Az utazás óránként indul.

Az előadásra még korlátozott számban kaphatók jegyek a Bethlen Téri Színház jegypénztárában, weboldalán és a jegy.hu weboldalon is.

Akik érdeklődnek a keleti kultúra iránt, azoknak az előadáson a helyük (Fotó: Taskovics Dorka)

Időpontok: október 23. szombat 11:00, 12:00, 13:00 / 17:00, 18:00, 19:00, 20:00

Időpontok: október 24. vasárnap 11:00, 12:00, 13:00 / 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00

Az előadás 45 perces.





Ezeket olvastad már?
Amazónia: van-e megoldás a betelepülők okozta gondokra?

Amazónia: van-e megoldás a betelepülők okozta gondokra?

Marczi dokumentumfilm: Ana és a bírák

Marczi dokumentumfilm: Ana és a bírák

Nosztalgia táncdélután Tóthfalvi Lászlóval

Nosztalgia táncdélután Tóthfalvi Lászlóval

Dajkamesék hölgyeknek - filmklub

Dajkamesék hölgyeknek - filmklub

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás