A kelet-közép-európai kortárs képzőművészetet népszerűsítő művészeti központ két kiállítással várja látogatóit: az XY_now, Q_now című nyitótárlaton a kelet-közép-európai régió X és Y generációjának emblematikus alkotásait ismerheti meg a közönség, illetve náluk tekinhető meg a Leopold Bloom Képzőművészeti Díj jubileumi kiállítása is.

Fotó: Facebook

A Q Contemporary XY_now, Q_now című nyitókiállítása a kelet-közép-európai régióban élő és tevékenykedő, a XX. század utolsó, úgynevezett Y vagy millenniumi generációjától és az annak tagjait időben megelőző X generáció művészeitől mutat be emblematikus alkotásokat. A kiállított művek legnagyobb része az intézmény gyűjteményét reprezentálja, öt olyan fiatal alkotó munkáival kiegészítve, akikkel az intézmény szorosabb együttműködésre törekszik a jövőben.

Kiállított művészek: Alin Bozbiciu, Bozó Szabolcs, Klára Hosnedlová, Jakub Hubálek, Simon Iurino, Keresztes Zsófia, Genti Korini, Tincuţa Marin, Nemes Márton, Kateřina Ondrušková, Mircea Popescu, Șerban Savu, Kamen Stoyanov, Szinyova Gergő, Varga Ádám, Artem Volokitin, Natalia Załuska

Kurátor: Zsikla Mónika

Cím: 1062 Budapest, Andrássy út 110.
Nyitvatartás: kedd–szombat 12.00–18.00

További információk itt.