RETRO RÁDIÓ

Az én Rembrandtom – premier előtt az Urániában





Rembrandt, a meghitt portrék mestere még ma is, több mint 350 évvel a halála után képes megrengeti a műtárgypiacot, hiszen művészetbarátok generációi, egész nemzetek vannak oda a festményeiért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.02.
Rembrandt

Bővebben a filmről:

Fotó: Facebook

Az arisztokraták gyönyörködnek Rembrandt műveiben, a szakértők kinyilatkoztatásokat tesznek róluk, a műtárgykereskedők vizslatnak utánuk, a gyűjtők vadásznak rájuk, míg a múzeumok versengenek értük. Az én Rembrandtom című kivételes dokumentumfilm minden eddiginél mélyebbre ás a régi mesterek művészetében, és megkísérli feltárni a festőfejedelmek motivációit.

Az én Rembrandtom olyan izgalmas történetmorzsákkal szegez a vászonhoz, amelyek a Rembrandt-festmények iránti megszállottságból fakadnak, nemegyszer drámai, váratlan végkifejlettel. Szenvedélyes műgyűjtők, mint a holland Eijk és Rose-Marie De Mol van Otterloo, az amerikai Thomas Kaplan és a skót Buccleuch herceg vall Rembrandt festményeikhez fűződő szoros kapcsolatukról, majd a Rijksmuseum és a Louvre nyílt összecsapásának lehetünk tanúi, amikor a francia Eric de Rothschild báró eladásra kínál két Rembrandt-portrét.

A film végigkíséri a holland arisztokrata műkereskedő Jan Sixet, amint nem is egy, hanem rögtön két „új” Rembrandt-portré szerzőségét bizonyítja, ezzel beteljesítve gyerekkori álmát. Amikor azonban azzal vádolják, hogy megszegte egyik kereskedőtársával kötött korábbi egyezségét, minden elveszni látszik.

Exkluzív premier előtti vetítés, csak az Urániában, december 2-án 18.30-tól!

Részletek itt.

A film 2022-ben kerül a mozikba a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

 





Ezeket olvastad már?
Így lett Felszabadulási emlékműből Szabadság-szobor

Így lett Felszabadulási emlékműből Szabadság-szobor

A magyar nőtörténet állomásai - Önképzőkör

A magyar nőtörténet állomásai - Önképzőkör

Schubert triók a könyvtárban

Schubert triók a könyvtárban

Dohnányi Quartet 4/3. – Stravinsky, Bartók, Mendelssohn

Dohnányi Quartet 4/3. – Stravinsky, Bartók, Mendelssohn

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás