RETRO RÁDIÓ

Bartók Tavasz: ez a programkavalkád tetszeni fog





Az eseményre számos városban, többek között Miskolcon, Győrben és Debrecenben várják az érdeklődőket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.27.
Bartók Tavasz

Idén is érdemes kilátogatni a Bartók Tavasz 2022 Nemzetközi Művészeti Hetekre, hiszen országszerte egyedülálló programokkal készülnek a szervezők az eseményre. A fesztivál Miskolcon, Győrben és Debrecenben lesz majd, de egy-egy előadás erejéig a Pécs és Szeged is csatlakozik a programsorozathoz.

5 városban is várják a komolyzene kedvelőit Fotó: Facebook

Koreai és mexikói előadók is a Bartók Tavasz fesztiválon

Szerdán Debrecenben is elkezdődik a programsorozat muzsikus-komikus duó, Aleksey Igudesman és Hyung-ki Joo koncertjével a Kölcsey Központban. A Hajdú-Bihar megyei városban fellép még Szergej Krilov és a hazai pályán brillírozó Kodály Filharmonikusok Debrecen közös hangversenye is, a latin dzsessz élő legendája, Arturo Sandoval és a mexikói operacsillag, Ramón Vargas is és még sokan mások.

Magával ragadó produkciókban gyönyörködhetünk Miskolcon

Április 28-án a Pécsi Balett Vasarely-etűdök című előadása vendégszerepel a Miskolci Nemzeti Színház színpadán. Csütörtökön Miskolcon is megtekinthetjük Aleksey Igudesman és Hyung-ki Joo előadását, és fellép a Maxim Vengerov és a Pannon Filharmonikusok is.

Különböző népek zenei ízlésébe kóstolhatunk bele Győrött

Április 29-én és 30-án Győr felé veszi az irányt a programsorozat és a Ritmo Pikniknek köszönhetően a népzenével fűszerezett dzsessztenderdek és sanzonok, az oláh cigány zenei motívumok, a jamaicai eredetű ska, sőt a délszláv népi muzsika világába is belekóstolhat a győri közönség a város közterein, de fellép a Győri Filharmonikus Zenekar is.

A Bartók Tavasz a Müpában

A világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla születésének 140. évfordulóján, 2021 tavaszán indult Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek egyedülálló összművészeti eseménysorozat.

A Bartók Tavasz a Müpa szervezésében valósul meg, célja pedig, hogy meghatározó kulturális társintézmények részvételével, más nagyvárosok bevonásával fokozatosan országos – sőt országhatárokon átívelő, régiós beágyazottságú – eseménysorozattá váljon, és így a hazai és nemzetközi közönség minél színesebb, minél gazdagabb művészeti programmal találkozhasson.

Hamarosan kezdődik a Budapest tavaszi fesztivál

A Budapesti Tavaszi Fesztivál négy évtizede a kulturális megújulás hírnöke, a város sokszínűségének ünnepe. Az évek óta tartó korlátozások, a távolságtartás után idén mindenkinek a találkozás élményét adja.

A fellépők és közreműködők saját történeteiken keresztül elmesélik, milyen a világunk és milyenné tehetjük közösen. A kerületeken, közösségeken és műfajokon áthúzódó programkavalkád összeköti a várost és lakóit. A Budapest tavaszi fesztivál április 29-én kezdődik és május 15-ig tart.





Ezeket olvastad már?
Országos Star Wars rajongói találkozó

Országos Star Wars rajongói találkozó

Élőzenés farsangi táncház a Bartók Táncegyüttessel

Élőzenés farsangi táncház a Bartók Táncegyüttessel

Családi öko-délután a Csobánka téren

Családi öko-délután a Csobánka téren

Pendüljünk egy húron! – Zenés-bábos előadás

Pendüljünk egy húron! – Zenés-bábos előadás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás