RETRO RÁDIÓ

Születés, párkapcsolat, halál - beszélgessünk az élet komoly helyzeteiről!





Ingyenes, online beszélgetés, előadássorozat július 22-én, 20 órától, az élet komoly helyzeteiről, a családállítás tapasztalatai alapján.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.22.
családállítás

- Három fő élethelyzet van mindenki életében, amit valamilyen módon megélünk: születés, párkapcsolat és halál. Ezekről vezetjük társadalmi szinten az anyakönyveket is. Ezen az élő, online adáson hétről hétre előveszek egy-egy témát, és körbejárjuk a családállítás szempontjából is - hiszen ez a módszer egy szélesebb perspektívából szemléli az emberi kapcsolatokat, eseményeket, a test-lélek-szellem kapcsolatát - olvasható az emelkedo.hu ajánlójában.

Fotó: Facebook

Bert Hellinger által kidolgozott módszer és szemléletmód a családállítás, mely három alapvető törvényszerűséget ismer fel:

1. Mindenkinek van egy jól meghatározott helye a családjában, ahol a legtöbb esélye van a boldogulásra. Ez a hely senkitől nem vehető el. Ha valaki helyét megtagadjuk, akkor azt a családrendszer valamilyen módon ellentételezi.

2. Az élet a gyerekhez a (biológiai) szülein keresztül áramlik, ami egyirányú áramlás. A szülő ad és a gyerek elfogad, a szülő a nagy, a gyerek a kicsi. A párkapcsolatban az áramlás egyenrangú felek között jön létre, s egy építkező, stabil, harmonikus párkapcsolatban az adott és a kapott „tételek” egyensúlyban vannak.

3. Időbeli sorrendje van a családtagok megszületésének és párkapcsolatok létrejöttének. Számít a testvérsorrend. Minden élet ami elindult, testvérnek számít, mindegy hogy édes- vagy féltestvér, és mindegy hogy milyen sorsra jutott a gyermek vagy a magzat. Számít, hogy az első házasságból született gyerekek előbb voltak, mint a második házasság, stb stb.

Részletesebben majd belemegyünk ezekbe is az adásokban, illetve remek tájékoztató anyagok vannak a weboldalon.

A családállító csoportokban, egyéni munkákban és képzéseken megélt tapasztalataim alapján megosztom veletek azt, hogy ezek a mélyebb mozgatórugók hogyan vannak hatással az életünkre, és hogy mit tehetünk azért, hogy nehéz élethelyzeteinkből erő és egészség fakadhasson. Ha van kérdésed vagy hozzászólásod, írj nyugodtan ide.





Ezeket olvastad már?
Útibeszámolók – Fedezd fel Észak-Macedóniát!

Útibeszámolók – Fedezd fel Észak-Macedóniát!

Látogass el a Gyermekvasút fűtőházába!

Látogass el a Gyermekvasút fűtőházába!

Étkezéstörténet: Utak, tévutak – Aktivitás Szenior Akadémia

Étkezéstörténet: Utak, tévutak – Aktivitás Szenior Akadémia

Asztro-matiné: Meteoritok - csillagászat (nem csak) gyerekeknek

Asztro-matiné: Meteoritok - csillagászat (nem csak) gyerekeknek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás