RETRO RÁDIÓ

Az alkoholizmus fogságában – így segíthetsz másoknak!

Legyél részese egy különleges és felvilágosító estnek, ahol együtt beszélgetünk az alkoholizmusról és annak kihívásairól!Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.27.
szakpszichológus addiktológia függőség alkoholizmus

„Gyere el és csatlakozz hozzánk egy lenyűgöző beszélgetésre Matuszka Balázzsal, aki alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense. Szakterülete közé tartozik a függőségek és addiktológia, így most megosztja velünk tudását az alkoholizmus mélyebb összefüggéseiről.

Az alkoholizmus fogságában
Fotó: Facebook

Minden 10. ember Magyarországon érintett az alkoholproblémák kapcsán. Ez nem csak egy statisztika – ez egy olyan téma, amely mindannyiunkat érint. Lehet, hogy te is ismersz olyan embert, akit érint vagy érintett volt. Miért van az, hogy az alkohol gyakran a legtöbb ünnep és baráti összejövetel középpontjában áll?
Ne hagyd ki ezt az alkalmat! Gyere el, csatlakozz hozzánk, és ismerkedj meg a mélyebb összefüggésekkel az alkoholizmus világában.
Az esemény négy fő pontja:
1. Az alkoholizmus általános áttekintése – Miről is szól ez pontosan?
2. Kulturális, családi és egyéni hátterek: Hogyan formálja meg az alkoholizmus a kultúrát, a családot és az egyéni életünket?
3. Egzisztenciális vonatkozások: Hogyan van összefüggésben a vallás és a transzcendencia az alkoholizmus problémakörével?
4. Intervenció, prevenció és terápia: Hogyan tudjuk kezelni az alkoholproblémákat, és hogyan lehetünk segítségükre másoknak?

Az esemény szellemét a „Kényszerleszállás” című film ihlette, amely egyedülálló betekintést nyújt az alkoholizmus világába. Ha van rá időd, ne habozz megnézni a filmet még az esemény előtt, hiszen ezáltal még mélyebb és személyesebb kapcsolatba kerülhetsz az alkoholizmus összefüggéseivel.”

Az esemény ingyenes, ám regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/3jxoRv6HsBDgf7qSA
Időpont: november 27. 18.30
Helyszín: Patyolat, PRÓBAüzem

 

Ezeket olvastad már?
Krisztus a Gecsemáné kertben - Pszichológiai előadás-sorozat

Krisztus a Gecsemáné kertben - Pszichológiai előadás-sorozat

Problémamegbeszélő foglalkozások – Egészséges lélek 60 év felett

Problémamegbeszélő foglalkozások – Egészséges lélek 60 év felett

Kézzel készült papírcsodák – origami

Kézzel készült papírcsodák – origami

Családi kvízpróba – Passzold ide, Tesó!

Családi kvízpróba – Passzold ide, Tesó!

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás