Családi nap a Margitszigeten – felnőtt­- és gyerekkoncertek is várnak!





A műsor változatos lesz, cseppet sem szokványos.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.16.
Módosítva: 2023.07.16.
Margitsziget Kokas Katalin Fesztivál Akadémia Budapest gyerekkoncert

„Nemcsak kézműves-foglalkozásra és gyerekkoncertre érdemes elhozni a kicsiket július 16-án a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) eseményére a margitszigeti Kristály Színtérre, hanem akár olyan zenei különlegességekbe is érdemes belehallgatni velük, mint a dobos Borlai Gergő és a Kelemen Kvartett közös koncertje, ahol a klasszikus zene a dzsesszzenével fuzionál.

Fotó: Facebook

Kéz a kézben váltják egymást a felnőtt-­ és a gyerekkoncertek, amelyeket életkortól függetlenül mindenkinek ajánlunk.

A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás művészeti vezetésével működő FAB 2016 óta hívja Budapestre a klasszikus zene kedvelőit nyár közepén. A tíznapos rendezvény nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő, a világ legrangosabb fesztiváljai között tartják számon, hiszen olyan kiváló nemzetközi művészek léptek már fel a koncertjein, mint Joshua Bell, Nicolas Altstaedt, Gidon Kremer, Patricia Kopatchinskaja, Shlomo Mintz, Maxim Rysanov, Alina Ibragimova, Vilde Frang, Shai Wosner, és a sor hosszan folytatható.

A fesztivál fő helyszíne hagyományosan a Zeneakadémia és annak csodálatos díszterme, de Budapest más, izgalmas helyszínei is bekapcsolódnak a zene nyári ünnepébe július 14–23. között. Ezúttal a Kristály Színtér is fontos szerepet kap az eseménysorozatban, a szervezők ide, Budapest szívébe, a Margitszigetre álmodták meg a családi napjukat, amely a gondosan összeválogatott programoknak köszönhetően valóban óvodástól nyugdíjasig, a család minden tagjának tud majd élményt nyújtani.

Reggel 10 órakor kezdődik a nap, a kisgyerekeseknek érdemes az arcfestésre, kosárfonásra, különböző népi játékokra ideérni, hogy amikor az ebédidő beköszönt, a gyerekek az élményektől elfáradva, esetleg egy óriáspalacsinta mellett, remélhetőleg hagyják majd a szülőket a délben kezdődő különleges koncertre koncentrálni: Kokas Katalin Szalóki Ágival, Szalonnával és fiatal tehetségekkel együtt ad ízelítőt Bartók zenéjéből 12 és 14 óra között.”

További részletek itt olvashatók.

Időpont: július 16., 10.00





 





Ezeket olvastad már?
Az időhöz való viszonyunk hatása az egészségünkre - előadás

Az időhöz való viszonyunk hatása az egészségünkre - előadás

Diavetítés a Frankel Pagonyban

Diavetítés a Frankel Pagonyban

Marczi mesekert őrjárat - keresd a tavasz nyomát!

Marczi mesekert őrjárat - keresd a tavasz nyomát!

Fotóbörze a Ferencvárosi Művelődési Központban

Fotóbörze a Ferencvárosi Művelődési Központban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás