RETRO RÁDIÓ

„Nem vagyok csalódott, hogy ő vert meg” - Konkoly Zsófia ezüstérmes 200 m vegyesen





Ezüstérmet nyert Konkoly Zsófia 200 méteres vegyesúszásban az S9-es kategóriában a tokiói paralimpia szerdai napján.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.09.01.
paralimpia

A 19 éves pécsi versenyző - akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja - a délelőtti három előfutamból az elsőben szerepelt, és azt 2:35.16 perccel megnyerte. Ideje összesítésben a második legjobb volt a világcsúcstartó Sophie Pascoe-é mögött.

Az új-zélandi 61 századdal úszott nála akkor gyorsabban, de a rekordja csaknem tíz másodperccel jobb

Az esti döntőben az eredménye alapján az ötös pályára került a szám idei, magyar Európa-bajnoka. A pillangó után másodikként fordult, majd háton minimálisan eléje került a spanyol Nuria Marques Soto, aki még 150-nél is egy hajszállal előbb fordult. Gyorson azonban nagyszerűen zárkózott fel Konkoly, és nemcsak hogy lerázta spanyol ellenfelét, hanem majdnem utolérte az új-zélandit: 2:33.00 perccel mindössze 27 századdal maradt el Pascoe-tól (2:32.73). Soto 2:35.64-gyel lett bronzérmes.

Konkoly korábban ezüstérmes volt 400 méter gyorson, ötödik lett a sérültségi besorolás alapján 34 pontos 4x100 méteres női gyorsváltóval, a hatodik helyen végzett 100 méter háton és kilencedik lett 100 méter gyorson Tokióban, ahol szerdán a magyar küldöttség tizenegyedik érmét - a negyedik ezüstöt - szerezte.

Konkoly Zsófia ezüstérmes 200 m vegyesen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A vegyes zónában azzal kezdte értékelését, hogy megint csak centikkel maradt le az aranyéremről, mint múlt szerdán, amikor a magyar csapat első érmét nyerte 400 méter gyorson. Ugyanakkor emiatt nem volt csalódott. Szerinte Pascoe az új-zélandiak Hosszú Katinkája.

Nem vagyok csalódott, hogy ő vert meg. Nagyon nehéz legyőzni, S10-es volt előtte, és ott is szétverte a mezőnyt, úgyhogy nem lepődöm meg, hogy itt is. Inkább a bronzérmet tartottam reálisnak. Aztán az utolsó ötvenen megpróbáltam felhozni ezüstre” - árulta el, hogyan állt neki a szerdai úszásához. „Egyéni csúcsot úsztam, több mint egy másodpercet javítottam”.

Mint mondta, csak az utolsó 25 méteren látta meg, hogy közeledik Pascoe-hoz, de nem gondolta, hogy az első helyre oda lehet érni, csupán próbált minél közelebb kerülni hozzá. Az úszásával elégedett volt, nem talált kivetnivalót benne.

Csütörtökön még 100 méter pillangón indul, ami a fő számai közé tartozik

Tegnap már éreztem, hogy fáradt vagyok, úgyhogy örülök, hogy nem jutottam be a 100 gyors döntőjébe, mert így egész délután tudtam aludni, meg pihenni” - tette hozzá.





Ezeket olvastad már?
„Már két napja Metallicát hallgatok, hogy felpörgessem magam„ - így szerezte meg a bronzérmet Varga Katalin

„Már két napja Metallicát hallgatok, hogy felpörgessem magam„ - így szerezte meg a bronzérmet Varga Katalin

Kilőtt a rajtból Kiss Péter Pál, aranyérmet nyert

Kilőtt a rajtból Kiss Péter Pál, aranyérmet nyert

Két verseny, két arany! Pap Bianka és Konkoly Zsófia is aranyérmet nyert

Két verseny, két arany! Pap Bianka és Konkoly Zsófia is aranyérmet nyert

Bravúros győzelem! Ekler Luca világcsúccsal aranyérmes távolugrásban

Bravúros győzelem! Ekler Luca világcsúccsal aranyérmes távolugrásban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás