A címvédő Hosszú Katinka távollétében Kaylee McKeown nyerte a női 100 méteres hátúszást a tokiói olimpia keddi versenynapján.

Az ausztrál versenyző magabiztosan utasította maga mögé a teljes mezőnyt, 57.47 másodperces ideje pedig mindössze két századdal maradt el saját világcsúcsától. A 32 éves magyar úszó nem indult ebben a számban a japán fővárosban.

Az ausztrál Kaylee McKeown, miután győzött a női 100 méteres hátúszás döntőjében – Fotó: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

200 méter vegyes

A címvédő Hosszú Katinka a hetedik idővel bejutott a 200 méter vegyes szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből.

A világcsúcstartó Hosszú futamában 2:10.22 perccel csak az ötödik helyen csapott célba, azaz 52 századdal lassabbnak bizonyult, mint egy nappal korábban az előfutamban. Ennek ellenére biztosította helyét a fináléban, mivel a másik futamból mindössze ketten előzték meg.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, aki 400 méter vegyesen ötödik lett, a továbbjutás ellenére nem ment végig a vegyes zóna kanyargós útvonalán, kibújt a kordonok közül, levágta az utat, majd dühösen és csalódottan összepakolta a holmijait és távozott.

A döntőt közép-európai idő szerint szerdán 4.45-kor rendezik.