RETRO RÁDIÓ

Boczkó Gábor nem mindenkivel elégedett: mindenki tudja kikről van szó!





Boczkó Gábor, a szövetségi kapitányt helyettesítő sportigazgató úgy véli, a válogatott tokiói olimpián nyújtott teljesítménye megfelelt a magyar vívás hagyományainak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.07.31.
Boczkó Gábor tradíció vívás értékelés

„Én két-három éremben, köztük egy aranyban gondolkodtam. Amit elértünk, abszolút megfelel a magyar vívás tradícióinak, úgyhogy ebből a szempontból mondhatjuk azt, hogy elégedettek vagyunk” - értékelt az MTI-nek a szakember, aki az orvosi javaslatra otthont maradt Udvarhelyi Gábort helyettesítve vezette a küldöttséget a japán fővárosban. A sportági különítmény egy-egy arany- (Szilágyi Áron), ezüst- (Siklósi Gergely) és bronzérmet (férfi kardcsapat) nyert, illetve egy-egy negyedik (Márton Anna), hetedik (női tőrválogatott) és nyolcadik (női kardválogatott) helyet szerzett a 2021-es ötkarikás játékokon.

Szilágyi Áron
MTI/Illyés Tibor

„Voltak szerencsés momentumaink, voltak szerencsétlenek, de összességében nézve úgy gondolom, hogy büszkék lehetünk a teljesítményünkre - folytatta Boczkó Gábor világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes volt párbajtőröző. - Mindig a helyzettől függ, hogy az adott eredmény minek minősül, örömnek vagy esetleg keserű ízű vereségnek. A csalódásokból és a vereségekből tanulni kell a versenyzőknek, edzőknek és nekem is, ezek sok mindenre rávilágítottak. Tudjuk, hogy min kell változtatnunk, hogy a hibákat kiküszöböljük, de összességében jó eredménnyel zártunk, így páran büszkék lehetnek a teljesítményükre.”

A sportigazgató a negatívumok között egy-két versenyző egyéni eredményét említette.

„Nem akarok neveket mondani, mindenki tudja, hogy kikről van szó. Talán ma a női kardcsapattól is többet vártunk, de abban a pillanatban, hogy Panka (Márton Anna) megsérült egyéniben, elvesztették a vezérüket, és az első olimpiájukon szereplő fiatalok nem tudták a hátukra venni a csapatot. Ennél a nyolcadik helynél többet lehetett tőlük várni, de ez most így alakult” - fogalmazott.

Boczkó Gábor folyamatosan tartotta a kapcsolatot a szövetségi kapitánnyal, de mint mondta, a szakvezetőnek szinte semmibe nem kellett beleszólnia és ő is azon a véleményen van, hogy voltak pozitívumok és negatívumok is ezen az olimpián. „A vezetőedzőink jól dolgoztak, nekem is sikerült mindent úgy szerveznem, hogy a felkészülés, az edzések, a versenyek rendben menjenek, így sokat nem kellett kommunikálnunk” - tette hozzá a csapatvezető.

„Azt tudjuk jól, hogy a koronavírus miatt ez speciális verseny volt. Tesztelések, applikációk, maszkos rendszer, távolságtartás, fertőtlenítés, ezekbe kellett újra belerázódniuk a versenyzőknek, pedig talán már egy kicsit el is felejtették. Furcsa egy olimpián ilyen dolgokkal foglalkozni, reméljük, hogy lassan el is felejthetjük ezeket. A másik, amit nehéz volt megszokni, hogy üres lelátók előtt kellett vívni, ez nagyon szomorú látvány volt” - fejtette ki Boczkó Gábor.

A magyar vívóküldöttség tagjai hétfőn indulnak és kedden érkeznek Budapestre.





Ezeket olvastad már?
„Már két napja Metallicát hallgatok, hogy felpörgessem magam„ - így szerezte meg a bronzérmet Varga Katalin

„Már két napja Metallicát hallgatok, hogy felpörgessem magam„ - így szerezte meg a bronzérmet Varga Katalin

Kilőtt a rajtból Kiss Péter Pál, aranyérmet nyert

Kilőtt a rajtból Kiss Péter Pál, aranyérmet nyert

Két verseny, két arany! Pap Bianka és Konkoly Zsófia is aranyérmet nyert

Két verseny, két arany! Pap Bianka és Konkoly Zsófia is aranyérmet nyert

„Nem vagyok csalódott, hogy ő vert meg” - Konkoly Zsófia ezüstérmes 200 m vegyesen

„Nem vagyok csalódott, hogy ő vert meg” - Konkoly Zsófia ezüstérmes 200 m vegyesen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás