Lázár Zsolt esperes videói alapvetően a hitéletről szólnak, de megtalálhatóak más a közösséghez, illetve a magánéletéhez köthető összeállítások is.

Minden napját a nap igéjével indítja, amiben 3 percben elgondolkodtatja a hallgatóságot az aznapi evangéliummal kapcsolatban. Így a híveknek nem kell bemenniük a templomba, hanem akár reggel indulás előtt is elmerülhetnek egy-egy szentírási részletben.

Lázár esperes oldalán könnyedebb tartalmakat is lehet fogyasztani. Beszámol a kutyája mindennapjairól, de nem feledkezik meg arról sem, hogy megörökítse a plébánián történt rendezvényeket és táborokat, amelyben a gyerekek is örömmel részt vesznek. A labdarúgó-Európa-bajnokságról kitett videóját több mint 300 ezren látták. Mindennapjait már közel 9 ezren követik, és az összeállításaira eddig 302 ezer like érkezett.

(Fotó: TikTok)

Az online térbe költözött az egyház

A hit, a vallás, az egyik olyan része volt az életünknek, amiről azt hittük, hogy soha nem kerül át a digitális világba. Aztán egyik pillanatról a másikra a koronavírus miatt megváltozott az életünk, jöttek a korlátozások, és valahogy meg kellett oldani ezt a helyzetet is. A legtöbb egyház jól reagált, és miséit elkezdte online közvetíteni, bár eleinte csak kezdetleges technikával. A korlátozások lezárulta után néhány plébánia megtartotta az új rendszert, és szertartásaikat a mai napig lehet online követni.