Nemrég kiszivárgott egy videó, amin egy vagy több azonosítatlan „piramis alakú” tárgy lebeg az amerikai haditengerészet hajója fölött. Sőt, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője is megszólalt az eset kapcsán.

A Pentagon sajtósa megerősítette, hogy a USS Russel felett lebegő, azonosítatlan légi jelenségről készült videó nem hamis, és a Védelmi minisztérium UFO-munkacsoportja indított vizsgálatot az ügyben. A megdöbbentő felvétel még 2019 júliusában készült, és megmagyarázhatatlan módon egy zöld piramis alakú tárgyat örökített meg a rakétákat szállító USS Russel felett az égen. Az elképesztő esetet egyébként Jeremy Corbell hozta a nyilvánosságra YouTube-csatornáján.

A USS Russel felett lebegő azonosítatlan légi jelenségről készült videó (Fotó: YouTube)

Az UFO-kutató állítása szerint a rejtélyes tárgy biztosan nem egy katonai titkos projekt része, de nem is az ember által létrehozott technológia. Felfedezését azzal magyarázta, hogy az azonosítatlan légi jelenség (vagy UAP-s) formájában és feltűnésében nem felel meg az ismert aerodinamikai elveknek. A Védelmi Minisztérium (DOD) szóvivője, Sue Gough a Futurismnek elmondta, hogy bármit is mutat a videó, ez nem hamisítvány, és a videót jelenleg a Pentagon azonosítatlan légi jelenségek munkacsoportja (UAPTF) vizsgálja – írja a Daily Star.

Mindezeken túl egy harmadik nézőpont szerint csupán egy újabb optikai csalódásról van szó. Mick West az összeesküvés-elméleteket cáfoló, a Contrail Science nevű weboldalon fejtette ki a véleményét. A férfi szerint a felvételen egy normál repülőgép tűnik fel, amit egy bokeh nevű fényképészeti jelenség eltorzított. A bokeh-elmosódás azonban általában köröket vagy hatszögletű foltokat hoz létre a fényképen, nem pedig piramisalakúakat.