Még február 19-én lett arra figyelmes az 51 éves Evenlyn Bala, hogy az egyik kecskéje nagyon szenved ellés közben. Azonnal riasztotta a helyi állatorvost, akinek a segítségével is több mint egy órán keresztül tartott a szülés – írta a Daily Star Twitter oldalán.

A Fülöp-szigeteki gazda nem akart hinni a szemének, amikor megpillantotta, hogy milyen rémisztő mutánst hozott világra a kecskéje. A szörnyszülött állatnak nem volt orra és csupán egy szeme volt a feje közepén. Ha pedig ez még nem lett volna elég ijesztő látvány, a szemének két pupillája is volt.

A család a Theodore nevet adta neki, ami Istentől kapott ajándékot jelent. Annak ellenére, hogy nem volt orrjárata és csak a száján tudott levegőt venni, csodával határos módon még így is képes volt életben maradni négy napon keresztül. A kis kecskét kezelő állatorvos szerint a szülők rossz genetikai állománya okozhatta a rendellenességét. A gazdája ráadásul azt állította, hogy a különleges állatnak szuper képességei kezdtek megmutatkozni, bár azt nem részletezte, hogy mik ezek.

„Theodore különleges volt a számunkra, és reméltem, hogy tovább fog élni és több időt tölt majd velem. Így is erősebb volt, mint azt első látásra gondoltam, harcolt az életben maradásért” – árulta el .