Az ukrajnai Harkovban élő 33 éves online autóárus, Alexandr Kudlay a 28 éves kozmetikus, Viktoria Pustotivota Valentin-napon bilincselte össze magát, hogy ezzel a nem mindennapi módszerrel mentsék meg kapcsolatukat. Az ötlet a férfié volt, és bár Viktoria eleinte hallani sem akart róla, végül beadta a derekát, és azóta mindent kénytelenek voltak együtt csinálni. Még a vécézést is, csak akkor egyikük az ajtón kívül maradt.

A bizarr párterápiával, ha másra nem is, de hírnévre szert tettek. Az Instagramon több ezer követőt szereztek, több ukrán tévéshow-ban is vendégül látták őket, és még a Reuters brit hírügynökség is riportot készített róluk, amikor már egy hónapja össze voltak bilincselve. Akkor az mondták, hogy a veszekedések azóta is folytatódtak, de már nem tudják faképnél hagyni egymást, mindenképpen meg kell beszélni a problémákat, vagy kínos csöndben ülni egymás mellett.

A pár bilincsét végül több ukrán tévéadó kamerái és mikrofonjai előtt vágták le Kijevben, 123 nap után. Viktoria pedig azonnal egyértelművé tette, hogy ez milyen érzéseket kelt benne: „Hurrá, végre szabad vagyok!” – mondta. A pár ezután közölte, hogy az összebilincselve töltött idő terápiaként egyáltalán nem működött, és bejelentették, hogy szakítanak, ráadásul és még azonnal el is költöznek egymás közeléből, különböző városokba.