A minisztérium hivatalos Facebook-oldalán látható videóban a tárcavezető beszél az egészségügy felkészültségéről, a vírustagadók okozta veszélyekről, továbbá felidézi magyar tüdőtranszplantáció sikertörténetének kevéssé ismert első mozzanatait is.

A kormány prioritása az, hogy megmentsük az emberek életét, ugyanakkor biztosítsuk a gazdaság működését. Az egészségügy is felkészült minden egyes paraméterében: ágyak, hozzátartozó eszközök, műszerek, altatógépek beszerzésében, szakszemélyzet, intenzív terapeuták, orvosi készültség szervezésében egyaránt – jelentette ki. A fertőzöttek száma növekszik, de emellett lényegesen alacsonyabb lett a koronavírus-fertőzöttek átlagéletkora, miközben a halálozások száma nem növekedett arányosan – mutatott rá.

A koronavírus hazai terjedésével kapcsolatban kiemelte: mi annyit tudunk tenni, hogy minden társadalmi réteghez eljuttatjuk az információkat, de az emberek felelőssége, hogy azokat betartsák – emlékeztetett.

Életközelben 13. rész.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban sok minden megváltozott: a terjedés módja mellett más lett a vírusfertőzés forrása is – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós. A miniszter az Életközelben videósorozat legújabb adásában beszélt az egészségügy felkészültségéről, a vírustagadók okozta veszélyekről, továbbá a magyar tüdőtranszplantáció sikertörténetének kevéssé ismert első mozzanatairól is.

Közzétette: Emberi Erőforrások Minisztériuma – 2020. szeptember 11., péntek