RETRO RÁDIÓ

Xiaomi Mi 11 Lite teszt





Magyarországra is megérkezett a teljes Mi 11 termékcsalád, a Xiaomi Mi 11i, Mi 11 Lite 5G és Mi 11 Lite, valamint a Xiaomi Mi 11 Ultra. A kínai gyártó komoly kínálattal lep meg minket időről időre, most leteszteltük az új készülékek közül a leginkább pénztárcabarát Lite verziót.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.07.03.
teszt

Ár-érték arány

Az okostelefonokkal manapság a legnagyobb probléma - ha ez egyáltalán probléma -, hogy képtelenség kihasználni az összes funkciót, amit beleépítettek. Talán, aki tényleg minden másodpercét a telefonon lógva tölti, lehet erre képes, de a mindennapi használatban ez szinte lehetetlen. Ettől függetlenül az árakkal, de főleg a jobbnál jobb kameratulajdonságokkal igyekeznek megfogni minket. A Lite sem lóg ki a sorból, mert a hátoldalán nem kevesebb, mint három kamera kapott helyet élményeink legtökéletesebb megörökítése céljából. És nem is vall szégyent.

Remekül adja vissza a fű és az ég színeit is (fotó: Metropol)

Amatőr felhasználó, profi kép

Nagyon szép színeket örökít meg (fotó: Metropol)

A főkamera felbontása 64 MP, amihez gyorsan elérhető, mesterséges intelligenciával megtámogatott mozimód is járul. Ennek és a könnyen kezelhető funkcióknak köszönhetően az átlagos szakértelemmel rendelkező felhasználó is gyorsan, különösebb erőfeszítés nélkül képes profi felvételeket készíteni a telefonnal.

Remek panorámát lehet készíteni a telefonunkkal (fotó: Metropol)

Megjelenés

Ultravékony és nagyon könnyű, mindössze 159 grammos és 6.81 milliméter vastag, ami először kézbe véve is rögtön feltűnik. A Xiaomira jellemző környezetbeolvadást a maga természetességével hozza.

Kijelző

A 6.55”-os, 10-bites színmélységű TrueColor támogatással rendelkező AMOLED DotDisplay kijelző nem kevesebb, mint 1,07 milliárd színt képes megjeleníteni – 64-szer többet, mint az elődje. Így még egyenletesebb színkezelést, még természetesebb színátmeneteket tesz lehetővé. Kijelzője az érintéseket egyaránt 240 Hz-es mintavételi gyakorisággal érzékeli, a képfrissítési rátájuk pedig 90 Hz-es, vagyis nemcsak nézni, hanem - a reszponzivitásuknak köszönhetően – használni is élmény őket.

Fotó: Xiaomi

Profi hang

A kimagasló képmegjelenítéshez méltó a hangtechnikája is. Az úgynevezett Mi 11 Lite Hi-Res Audio és Hi-Res Audio Wireless tanúsítvánnyal rendelkező kettős hangszóróin keresztül bömböltethetjük a YouTube és a Spotify legnagyobb slágereit. Zárójelben megjegyezve: beszélgetés közben sem vall szégyent, tökéletes volt a hangminőség utcán, kocsiban, buszon is.

Nem akad, nem lassú

Ha egy termékcsalád úgynevezett lite változatát kapjuk kézhez, mindig felmerül, hol spórolhattak rajta. A teljesítményén nem látszik, nem akadt, nem kellett újraindítani és a csúcskészülékek villámgyors tempója után sem volt olyan érzése az embernek, hogy csigalassúsággal reagálna. A hosszútávú működés természetesen a kéthetes próbaidőszak alatt nem volt tesztelhető, de ígéretes volt a bemutatkozása. Talán azért is, mert a Mi 11 Lite először alkalmazza a közelmúltban bemutatott Qualcomm Snapdragon 732G platformot 8 nm-es gyártástechnológiával és LiquidCool technológiával, amely kimagasló teljesítményt és hatékonyságot kölcsönöz a készüléknek. A készülék ennek köszönhetően képes százszázalékos teljesítményt nyújtani még akkor is, ha a felhasználó nagy terhelésnek veti alá, például komolyabb mobilos játékok futtatása esetén.

Gyorstöltő

Az egyik leghasznosabb találmány az utóbbi években. Ha sikerül lemerítenünk nagy nehezen, akkor is pár perc alatt magas töltöttségi szintet érhetünk el.

Ár

A 6+64GB konfigurációban elérhető Mi 11 Lite ajánlott fogyasztói ára 119.990 Ft.





Ezeket olvastad már?
Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

 Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás