Ez az igazán kompakt számítógép a mozgásban lévők legnagyobb örömére





Már-már nehéz eldönteni, hogy egy óriásira nőtt okostelefonnal vagy egy mini laptoppal van dolgunk. Tulajdonképpen mindkettő multimédiás funkcióit betölti és csak idő kérdése, hogy egy hasznos és barátságos munkatársra leljünk benne.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.17.
teszt

Metropol teszt

Szállítás

Mérete és súlya miatt könnyebben hordozható, mint egy laptop, nem kell feltétlenül külön táska hozzá.

Praktikus, mert érintőképernyős

 

 

Kijelző

A 12,4 hüvelykes gép legnagyobb fegyvere az érintőképernyő. Ha akarjuk, akkor a gép szélét fogva akár hüvelykujjunkkal pörgethetjük a Facebookunkat, de természetesen a billentyűzet és a touchpad is rendelkezésre áll. Előnye egyben a hátránya is, hiszen aki nagyobb monitorhoz szokott, itt eleinte biztos bajban lesz.

 

Csatlakozás

HDMI kimenet nincs benne, viszont akár USB A-s, akár USB C-s telefonunk van, mindkettőnek jutott hely az oldalán. Ezen kívül egy 3,5 mm-es fülhallgató bemenet kapott helyet még.

Odavonzza a töltőt

Akkumulátor

Nem lehet eltávolítani, így kímélni nem tudjuk, mint egy klasszikus laptop aksiját, tehát vagy folyamatos töltés alatt van vagy csak az akkumulátor megy.

 

Töltés

Gyorsan, egy óra alatt feltölt 80 százalékra és folyamatos igénybevétel mellett is hosszú órákig használható. Kimondottan ötletes a mágneses töltő, ami így minimális rásegítéssel oda is talál a helyére a gépen.

 

Ami hiányzik

Sötétben csak tapogatózunk, nincs háttérvilágítása és a tíz ujjal, vakon gépelőknek is szokatlan lesz eleinte a helyhiány miatt összeszorított billentyűzet. A számokkal dolgozók a numerikus billentyűzet után sírhatnak, de arra már van megoldás, kapható hozzá bluetoothos kiegészítő.

Nem foglal sok helyet

Ára

250-400 ezer forint között mozog, a különböző preferenciáktól is függően.

 

(Home) Office

Ha Microsoft, akkor kéz a kézben jár az Office termékekkel, viszont ez a darab ugye pont a könnyen hordozható változat. Sokan otthonról dolgoznak, ezért legfeljebb a háló és a nappali között hurcolják a munkaállomásukat. Kis (képernyő és billentyűzet) mérete miatt a hosszabb idejű használata nem praktikus, inkább tipikus „utazó” vagy második számú gép. Már csak azért is, mert a kamerájának felbontása 720p.

 

A Surface család

A tavaly piacra dobott Laptop Go mellett több izgalmas tagja is van a Microsoft Surface családjának. Aki a kompaktabb darabokat kedveli, az több olyat is talál, aminek a monitora leválasztható és tabletként külön is használható.

 

 





Ezeket olvastad már?
Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

 Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás