RETRO RÁDIÓ

Kend magadra az őszt! – A dédi szépségpraktikái ma is működnek





Nem árt néha visszanyúlni dédanyáink szépségpraktikáihoz ahelyett, hogy vagyonokat költenénk drága krémekre. A természetes alapanyagok minden piacon megtalálhatók, és pillanatok alatt kikeverhető néhány egyszerű, de nagyszerű pakolás. Nézzük, milyen bőrre melyik őszi gyümölcsből készítsünk kencefizét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.01.
Szépségtitkok

Normál és zsíros bőrre

Almás pakolás

Pucoljunk meg egy fél almát, reszeljük le, nyomkodjuk ki a levét. Tegyünk hozzá néhány kávéskanál kefirt, és keverjük össze alaposan. Kenjük fel az arcra, majd 30 perc után meleg vízzel mossuk le.

Citromos pakolás

Három evőkanál kefirt keverjünk össze egy fél citrom levével. 15–30 percig hagyjuk az arcunkon, utána meleg vízzel öblítsük le. Ez a pakolás különösen jó zsíros bőrre, mivel a citromban lévő sav csökkenti a bőr zsírtartalmát és felpuhítja az elszarusodott bőrterületet és az egyenetlenségeket is kisimítja.

A természetes alapanyagok minden piacon megtalálhatók Fotó: Shutterstock

Érzékeny és vegyes bőrre

Zablisztes pakolás

Egyenlő mennyiségű zablisztből és kefirből keverjünk sűrű krémet, kenjük az arcra, majd hagyjuk rajta megszáradni. 15–20 perc múlva meleg vízbe mártott vattalapocskával gyengéden távolítsuk el. A zabliszt és kefir keveréke megnyugtatja a bőrt.

Fáradt bőrre

Körtés arcpakolás

Hámozzunk meg egy körtét, turmixoljuk le és a gyümölcs húsát keverjük össze 2 evőkanál kefirrel. Egyenletesen kenjük fel az arca. 20–30 percig hagyjuk rajta, majd nedves vattalapocskával távolítsuk el a pakolást. A körtében lévő hatóanyagok összehúzzák a bőrt, feloldják az elhalt bőrsejteket és az arc újra friss színt kap.





Ezeket olvastad már?
Ezeket a kötötteket szerezd be, mielőtt még hidegebb lesz!

Ezeket a kötötteket szerezd be, mielőtt még hidegebb lesz!

Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás