Normál és zsíros bőrre

Almás pakolás
Pucoljunk meg egy fél almát, reszeljük le, nyomkodjuk ki a levét. Tegyünk hozzá néhány kávéskanál kefirt, és keverjük össze alaposan. Kenjük fel az arcra, majd 30 perc után meleg vízzel mossuk le.

Citromos pakolás
Három evőkanál kefirt keverjünk össze egy fél citrom levével. 15–30 percig hagyjuk az arcunkon, utána meleg vízzel öblítsük le. Ez a pakolás különösen jó zsíros bőrre, mivel a citromban lévő sav csökkenti a bőr zsírtartalmát és felpuhítja az elszarusodott bőrterületet és az egyenetlenségeket is kisimítja.

A természetes alapanyagok minden piacon megtalálhatók Fotó: Shutterstock

Érzékeny és vegyes bőrre

Zablisztes pakolás
Egyenlő mennyiségű zablisztből és kefirből keverjünk sűrű krémet, kenjük az arcra, majd hagyjuk rajta megszáradni. 15–20 perc múlva meleg vízbe mártott vattalapocskával gyengéden távolítsuk el. A zabliszt és kefir keveréke megnyugtatja a bőrt.

Fáradt bőrre

Körtés arcpakolás
Hámozzunk meg egy körtét, turmixoljuk le és a gyümölcs húsát keverjük össze 2 evőkanál kefirrel. Egyenletesen kenjük fel az arca. 20–30 percig hagyjuk rajta, majd nedves vattalapocskával távolítsuk el a pakolást. A körtében lévő hatóanyagok összehúzzák a bőrt, feloldják az elhalt bőrsejteket és az arc újra friss színt kap.