Táj a képben – A Műgyűjtők Klubjának kiállítása

„Az alakok hátterében megjelenik a táj a történet mesélésének eszközeként.”



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.19. 00:40
Módosítva: 2024.09.19. 10:33
kiállítás programok program

A Műgyűjtők Klubja eddigi négy csoportos kiállításának témái mind a festészet múltbeli stílusjegyeinek megjelenítését reprezentálták a kortársművészeti alkotásokban. Ezt a koncepciót viszik tovább az óbudai Esernyős Galériába tervezett őszi tárlatra is, amely a „Táj a képben” címet viseli. Az elmúlt tizenöt-húsz év kortársművészete kevésbé fókuszált a tájábrázolására, viszonylag kevés kifejezetten tájkép született. Érdekes azonban, hogy az alakok hátterében megjelenik a táj a történet mesélésének eszközeként.

Kiállítás: Táj a képben – A Műgyűjtők Klubjának kiállítása
 

Ez a stílusjegy felidézi bennünk a cinquecento nagymestereinek, Leonardónak, Raffaellónak a műveit, amelyekre jellemző, hogy a távoli, néha ködös tájháttérből kiemelkednek az előtérbe helyezett alakok. A kortársművészet egy iránya előszeretettel alkalmazza ezt a technikát, érdekes és változatos módon adaptálva a kor történeteinek megjelenítésére. A Műgyűjtők Klubjának következő kiállítása a gyűjtőtársak gazdag kollekcióiból válogatva mutatja be az ezeket a stílusjegyeket hordozó alkotásait.

A részvétel ingyenes!

Kiállításmegnyitó: szeptember 19., 18.00
A kiállítás megtekinthető: október 17-ig
Helyszín: Esernyős Galéria (Fő tér 2. Budapest, 1033)

 









Top hírek

Kassa

Marczi dokumentumfilm: 66 szezon

A stilizált dokumentumfilm az uszoda 66 szezonját meséli el visszaemlékezésekkel, archív filmfelvételekkel, eljátszott és spontán jelenetekkel.





Hírlevél-feliratkozás