Zenélő Budapest: fellép Sárközy Lajos hegedűs és Csík Gyula cimbalmos





Ifjú Sárközy Lajos hegedűprímás, Csík Gyula cimbalom – Ingyenes koncertsorozat a Kulturális Szalon teraszán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.28.
cimbalomművész hegedű Zenélő Budapest

Ifjú Sárközy Lajos hegedűvirtuóz Budapesten született egy hétgenerációs zenészcsalád sarjaként. Ötévesen kezdett hegedülni. 13 éves korában felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem különleges tehetségek osztályába. 15 évesen megnyerte a Radics Gábor magyar dzsesszhegedűversenyt, ezután megjelent szólólemeze „I am Only Fifteen” címmel.

Fotó: User /  Facebook


Ez időben a Nemzeti Filharmonikus Zenekar élére is meghívást kapott, ahol Kocsis Zoltánnal játszhatott együtt. 2015-ben a muzsikustársadalom őt választotta a Gipsy Philharmonic Orchestra élére művészeti vezetőnek és főprímásnak. 2013-ban a Nóta tv zenei producere volt a csatorna fennállásáig. Az Egyesült Államokat végigturnézta, a Rolling Stones szaxofonosával, Tim Riesszel.

Csík Gyula cimbalomművész neves zenészcsaládból származik. Apja a híres cimbalomművész Csík Sándor. Gyula iskoláit a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte. Számos cigány zenekarban megfordult, de a klasszikus és dzsesszzenében is otthonosan mozog. Jelenleg az Ifj. Sánta Ferenc által vezetett Magyar Nemzeti Cigány Zenekar szóló cimbalmosa. Ifj. Sárközy Lajossal duó, trió és kvintett formációban is rendszeresen lépnek színpadra.

Időpont: július 28., 19.00
Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon (1124 Budapest, Törpe utca 2.)





 





Ezeket olvastad már?
Kreatív Kikötő – Jean-Michel Basquiat

Kreatív Kikötő – Jean-Michel Basquiat

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Magyar népmesék szaxofonnal: JazzFest Budapest – Tóth Viktor

Vár a Kertvárosi Majális!

Vár a Kertvárosi Majális!

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Magyar film napja az Etele Cinema-ban

Top hírek

programok

Vár a Kertvárosi Majális!

Nézz meg egy jó kis bábszínházas előadást, vagy ismerd meg a májusfaállítás rejtelmeit, de ha akarsz, részt vehetsz a Magna Cum Laude koncertjén is!





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás