Muzsikás gyermektáncház kézműves-foglalkozással





A Kossuth- és Prima Primissima-díjas Muzsikás együttes tradicionális táncháza magyar néptáncok, népdalok, mondókák tanításával várja a kisgyerekes családokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.26.
gyermektáncház

A táncház 17 órakor kézműves-foglalkozással kezdődik. Kovács Annamária segítségével a gyerekek népi játékokat, kézműves technikákkal készült ajándékokat, kisebb tárgyakat készíthetnek el. A foglalkozás nagyon népszerű mind a gyerekek, mind a felnőttek körében, hiszen így válik teljessé a népművészet megismertetése és megszerettetése; a táncoláson és éneklésen kívül az alkotás örömének megízlelése. A kézműves-foglalkozás a táncház végéig tart, így aki kicsit pihenni szeretne, vagy már elfáradt, folytathatja a munkát az előtérben.

Fotó: Metropol

A táncházban először gyermekdalokat tanítanak a zenészek és Kovács Zsuzsánna táncházvezető, ehhez általában valamilyen körjátékot játszanak. Ezt követően kerül sor a tánctanításra, ahol a gyerekek életkori sajátosságaiból adódóan egyszerűbb tánc alaplépésekkel ismerkednek meg. Az első részt követő pihenőidőben mondókákat, rövid verseket tanítanak a gyerekeknek, majd újra tánc következik. Utána a gyerekek szüleikkel együtt leülnek, Bödőcs Zoltán táncol, majd a Muzsikás Együttes prímása, Sipos Mihály beszél az elhangzott dalokról.

Táncházvezető: Littner Anita

Kézművesfoglalkozás-vezető: Kovács Annamária kézműves

Iskolás és óvodás csoportokat is várnak, előzetes telefonos jelentkezés alapján

Időpont: keddenként 17.00

A belépőjegy ára: 500 forint/fő (2 éves kor alatt ingyenes, nagycsaládosoknak kedvezmény)





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás