Jakab Péter láthatóan nem vesz tudomást arról, hogy pártjában kegyvesztett lett. A Jobbik volt elnöke frakcióvezetőként tovább akar működni, és mint ha mi sem történt volna, vezetőként járja az országot. A párt korábbi elnöke, Vona Gábor szerint azonban borítékolható a teljes bukás.

Borsodi Jobbik-megbeszélés – mintha semmi sem változott volna Fotó: Facebook

„Tegnap este borsodi, szabolcsi és hajdúsági vezetőinkkel találkoztam, hogy még szorosabb egységben készüljünk az előttünk álló időszakra” – írta hétfői Facebook posztjában Jakab, és egy fényképet is mellékelt hozzá, amint balján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés jobbikos tagja ül. Aki nem más, mint a botrányos ököritófülpösi disznótor kapcsán nemi erőszak kísérletével megvádolt Földi István. Vasárnap pedig ezt posztolta a bukott pártvezér: „Feladni? Soha! Indulás!”

Vona Gábor, a Jobbik egykori elnöke az ATV-ben azt mondta: Jakab bukását a kampányidőszakban és a vereség azután tett nyilatkozatainak és döntéseinek kudarca eredményezte. Szerinte az elmúlt egy hónap arról szólt, hogy a Jobbik élén már az is jobb lett volna, ha nincs senki.

„Megpróbálta előadni a választások előtt azt, hogy ő egy ilyen Lúdas Matyiba oltott Rambo, és hogy erre majd rezonál a magyar társadalom – és nagyon sokan rezonáltak is –, csak aztán egyre többször derült ki, hogy valójában egy Tesco gazdaságos Chuck Norris, és ez már a pártnak is kellemetlenné vált” – fogalmazott Vona Gábor, aki szerint az események el fognak vezetni Jakab frakcióvezetői bukásáig is.