Több mint egytucatnyi próbálkozás után a Magyar Nemzet kedden elérte Gansperger Gyula egykori Wallis-vezért, aki nem cáfolta, hogy ő szerepel az Anonymus által minap közzétett hangfelvételen, amelyen egy férfi arról beszél, hogy milyen korrupciós eljárással tett szert egy 7400 négyzetméteres fővárosi ingatlanra – írta a Magyar Nemzet.

– Egyébként nem is érdekli magukat, hogy én vagyok-e a felvételen, vagy sem, hiszen már előtte megírták. Megfürdettek a mocsokban – méltatlankodott az üzletember. Figyelemre méltó, hogy Gansperger a Magyar Nemzetet szidalmazta, holott először az Index számolt be az ügyről, és Ganspergert is az internetes lapban említették először név szerint, kikövetkeztetve, hogy jellegzetes hanghordozása, illetve a céges háttere alapján ő beszélhet a hangfelvételen. Hétfőn számos alkalommal kerestük Gansperger Gyulát, aki, bár egyszer felvette a telefont, nem szólt bele a készülékbe.

Az ugyanakkor a Magyar Nemzet Ganspergerrel folytatott telefonbeszélgetéséből az is megállapítható, hogy az üzletember hangja egyértelműen azonosítható a felvételen beszélő férfiéval.

Anonymus szerint a felvételen megemlített ingatlan megegyezik azzal a nagytétényi telekkel, amelynek jelenlegi birtokosa a Gansperger tulajdonában álló Grébics Zrt. A főváros honlapján közzétett adatok szerint a cég bruttó 101,6 millió forintért vásárolta meg a telket. A hangfelvételen beszélő férfi arról számolt be, hogy több millió forintot fizetett Berki Zsoltnak, hogy az övé lehessen a XXII. kerületi telek. A nagytétényi ingatlannak a magánkézbe átjátszásában központi szerepet játszó Berki Zsolt az egyik kulcsfigurája a Városháza tervezett eladása körül kirobbant botránynak is, hiszen a Northern Rock Kft. tulajdonosának szignója szerepel azon a szerződésen, amellyel egy ingatlanirodát bíztak meg a műemlék épületegyüttes értékesítésével. Gansperger Gyuláról érdemes tudni, hogy a Fidesz környékéről indult, ám már az ezredfordulón a baloldallal mozgott együtt, s például ő váltotta Bajnai Gordon egykori szocialista miniszterelnököt a már említett Wallis élén.