Még a baloldal kedvenc tévécsatornája a CNN is a világ leggazdagabb embereinek luxushobbijaként emlegeti a tengeri lovastúrákat. Azt írják, hogy egy-egy ilyen méregdrága lovaglás alkalmából úgy kényeztetik a milliomosokat, „treated like royalty” mintha „királyi fenségek” lennének. Nem véletlenül utazott Tüttő Kata, Karácsony Gergely üzleti ügyekért felelős „jobbkeze” a világ leggazdagabb embereinek egyik üdülőparadicsomába Zakynthos szigetére – írja a Ripost.

A méregdrága tengeri lovastúrákra ilyen és ehhez hasonló képekkel csalogatják a milliárdosokat, a tengeri lovaglást a fényűző, magamutogató luxus megnyilvánulásának tekintik.

A világ milliomosainak egyik gyülekezőhelye Zakynthos. Tüttő Kata nyilvánvalóan azért választotta a LUXUS-SZIGET becenévre hallgató helyet, hogy ő is ennek a méregdrága hobbinak hódolhasson.

Fotó: Instagram

Azért nagyon drága egy-egy tengeri lovastúra, mert speciálisan kiképzett lovak, vízálló felszerelés, különleges helyszín kell hozzá. És persze a világ milliárdosai adnak arra is, hogy csak telivér lovakra üljenek, ezek értéke is minimum 50-100 millió forint között van.

A Ripost felhívta az egyik ilyen vízi-lovastúrákat szervező görög irodát és megdöbbenve hallottuk, hogy egy több órás luxuslovaglás a tengerben magyar pénzben minimum 216 000 forintba, sok magyar egyhavi bérébe is belekerül.

A vízi lovaglást egyébként a brit arisztokrácia hozta divatba, Nagy-Britannia tengerentúli területein, például a Bahamákon és Bermuda szigetén, innen terjedt el a világ milliárdosainak körében.